Dobry den,
takze pro uvod uz me nebavi prez rok porad dokola se snazit o nejakou kooperaci od KPE, jaka koliv podpora je na nule. Takze zacnu zhanet k peterkostroji aspon trochu info tady.
Koupil se spoj repasovany u KPE, takze by mel chodit asi v poradku ze?
Mam ho s antenamy 60/60, puvodne byl nasazen na vzdalenost 2,2km, a podle toho co si pamatuji tak byl neustaly problem to naladit na nejaky rozumny signal. A samozrejme signal neni vsechno, jelikoz se jednotky spojily jenom pri nejake urovni. Nemohlo to byt moc prehulene ani podhulene, proste tak akorat
Po roce provozu a vesmes relativnich bezproblemovosti se spoj sundal a nasadil na vzdalenost 8,4km.
Nepamatuji ji si nejak ty prepocti z tech voltu na signal, ale ted je tam okolo 400mV na obou stranach, vysilaci vykon je na cca 1200mV protoze kdyz dam vic tak to nejede, kdyz dam mit tak to taky nejede, pokud si pamatuji peterka rikala neco okolo 1V by mel byt signal -60? buh uz vi, zadna dokumentace ke spoji a k jejich upravenemu web rozhrani neni. co je RX att. taky doopravdy nevim, ale kdyz je to zaple spoj se ani nespojil na 2km. Je fakt ze na tu vzdalenost byla narusena frasnelka, tak sem to neustale pricital tomu, ale ted je vyhled jak bozi slovo, a porad jsou s tim spojem problemy, rekl bych spis rusenim. Ale kdyz to preladim, tak co tak na jednom paru kanalu se to spusti, a na druhem ne. Nejake zkusenosti co s tim lepe delat by bodly, uz mi fakt z toho tak trochu jebe.
A kdyz zvednu vystupni vykon na max coz je 2500mV tak se to nespoji. Ale stejne ten signal je mi divnej.
A pokud chce mi nekdo rict ze mam levy ruce, tak at si to dvakrat rozmysli. Kdyz vemu jenom posledniho pul roku tak sem nainstaloval desitky licencnich spoju na 20-30km i dal ericu. Nespocet 10-17 rayu, a dalsi desitky e-bandu. Takze zachazet s multimetrem a antenou umim. Ale v peterkostroji se ani prase nevyzna. Kdyz se snazim sehnat od peterku ceraview ze bych aspon neco z toho pojebanyho spoje za info zkusil vytahnout tak ani prd, ze bych treba snizil modulaci nebo neco, nepotrebuji spoj 150MBit, stacilo by klidne pulka, za posunuti citlivosti a vetsimu klidu.
takze infa jak nebo jestli to nekomu vubec chodi. Protoze s 60 antenama by mel byt signal -60, a spoj by mel bejt na tu vzdalenost nesmrtelnej, tak kde je sakra problem. Kdyby se nekdo ptal, kabely mam rg58 mezi jednotkama a menil sem je uz.