jcltm K tomu se snad dělala čerpací zkouška ne?
V realitě to je pro privátní použití podle mého názoru naprosto zbytečný. Důležitý je 2 věcí : aby voda se nebrala víc než určitou rychlostí (podle podloží, v pískách to bylo 0,6L/6 u mě), aby nedocházelo k vyplavování podloží a to, aby čerpadlo nejelo na sucho. Což krásně řeší frekvenční měnič svým softwarem.
Právě že těch starých vodáren s Darlingem jsem už hodně zrušil a nahradil takže trošku něco o tom vím. Tím neříkám že můžou být nějaké situace, které ovšem já neznám, kde může být ten darling výhodný (Nic mě momentálně nenapadá)
Kdyby si někdo chtěl takový sigma čerpadlo rozebrat za odvoz tak zrovna jedna bude volný, Krkonoše, A to myslím že není žádný 40 lety vy běhání ale nedávno taky nějakej dědula to R pasoval opravoval kupoval nový, hrůza. Stačilo hodit do vody ponorku za 3500 (aktuální MO cena za 3” Ti-20 
) a je to za mě lepší řešení i kdyby to po 10 letech kleklo. Nemusí se řešit spousta problémů jako těsnění hřídeIe, přisávání vzduchu, hluk rázy, zavzdušnění… Jen můj názor.
Pokud ti stačí ten průtok, no tak bych se na nějaký ložiska vykašlal. I když teda je to do vrzány studny …
Pokud to budeš dávat do kopaný studny, pověs to taky na švéďák - visí to pak na trubce PE32 a manipulace s tím je ideální - Nepotřebujete žádný závěs a vyndáš to snadno kusem trubky - Akorát že to tady skoro nikdo nezná, tady je krásný video o tom Jak jsi to ve Švédsku dělá kdekdo své pomocí vyvrtány studni a nemá Ty ohyzdný skuže na pozemku