Dnes se mi podařilo zkolaudovat, tak rozšířím svůj stručný postup i o tuhle zkušenost.
Požadované doklady:
- Revize Stačílo prohlášení zhotovitele ve znění "Prohlašuji tímto, že stavba byla provedena podle ověřené projektové dokumentace."
- Zápis o předání a převzetí stavby Dělal jsem svépomocí mám živnosťák na provádění staveb, takže jsem neřešil.
- doklady o likvidaci odpadů Doložil jsem všljaké Enviromální prohlášení, ale nejvíc ho zaujali doklady z Remy a místní skládky.
- potvrzení od stavebního dozoru Z toho jsem měl největší strach, ale zase stačil živnosťák. Děkuji svému ručiteli že mi ho umožnil získat, jinak by to byla asi drahá sranda.
- stavba byla provedena podle schválené dokumentace a že byly použity atestované a certifikované výrobky, obyčejné prohlášení o shodě na trubičky rozvaděče, kabely a komory.
- stavební deník nebo zápis o stavbě To mě stálo nejvíc práce a nakonec se ani nepodíval.
- souhlasy správců sítí (pokud si to vyžádaly) že jste dodrželi jejich podmínky, Tady je to dost různý a v podstatě jsem dodržel jen vytýčení a občas jsem někoho zavolal na křížení.
- souhlas k užívání stavby od dotčených orgánů (Drážní úřad, SŽDC, Hasičský záchranný sbor...), Vůbec jsem neřešil, nakonec jsem se dozvěděl že si hasiče kontaktoval sám a SŽDC nevim jestli něco napadnou.
- tam kde jste zasahovali do cizích pozemků, tak souhlas vlastníků s převzetím pozemků. Nechal jsem si napsat z obce, že bylo vše uvedeno do původního stavu a že namají námitek s užíváním uvedené stavby.