Stejny problem u nas. Nektere netisy at uz 2411 nebo ty dvouantenove se s SXT-lite 5 blbe linkuji po ethernetu. Chova se to tak, ze etnerhnet hazde do minuty 10x up a down. Pomuze vymena POE. Asi nejaka nekompatabilita ale poe menit u kazde instalace rozhodne nebudeme. Jine routery to nedelaji.
Můžu se zeptat s jakým poe to dělá? S originálním POE od mikrotiku? Pomůže výměna za POE kostku?
Zdravím,
NETIS 2419 používám již delší dobu a to téměř výhradně v režimu BRIDGE, což je popsáné výše jako možný zdroj problémů. Navíc jsem byl po ročním marném čekání na úpravu od výrobce (myšleno napájení v rozsahu 8-30V a možnost POE) nucen tuto velmi potřebnou úpravu udělat sám a tím pádem používám výhradně ten zmiňovaný konektor WAN, jinak to ani nejde. S tímto probíraným linkovacím problémem jsem se přesto ani jednou nesetkal, nikdy nebylo potřeba NETIS ani restartovat. Zdá se, že příčina bude asi v určité kombinaci HW. Já na střeše používám téměř výhradně výše zmiňované SXT LITE a GROOVE. Dole POE MAXLINK s LED.
Připojuji se proto, mohl by někdo popsat konkrétní kombinaci HW a SW, kde se problém projevuje?
mpcz, 02.11.2015
SXT lite 5, netis 2411,2419, original poe injektor a 30M stiněné kabelaze.