dantasik
K bodu 1, 2 a 3.: snažím se fungovat s tím co mám. Jde o to to odpovídajícím způsobem nastavit a ne o to pořizovat si xxx karet jak je dnes asi zvykem. Asi víte, že v případě nejen datových center je to trochu o něčem jiném než co je cíleno na běžného koncového zákazníka (o bezpečnosti, o kompatibilitě, o redundanci, apod.).
Kdybych chtěl propojit mobilní síť se satelitem narážel bych na technické bariéry kde se dá pochopit, že si člověk musí pořídit nějaká další zařízení, registrační karty, redukce, aj.. To co se snažím řešit neplyne z nějakého technického omezení ale má to na technické použití zásadní vliv a například zákon takovéto použití nezakazuje.
K bodu 4.: předplacená karta nemusí být jen a pouze anonymní. Přidružení předplacené karty k identifikaci člověka je založeno na dobrovolnosti a není to nemožné. Po přihlášení se do MojeO2 si člověk, který má předplacenou kartu může vyplnit svůj profil jméno+příjmení, e-mail, plus pokud se chce připojit ke svému účtu může si zvolit přihlašování pomocí e-mailu kde navíc tyto údaje lze zvalidovat například podle OP na kterékoliv kamenné prodejně O2, kde lze tyto údaje natvrdo zanést k účtu (bez vlivu toho co si člověk vyplní na profilu v MojeO2). Tedy problém plynoucí z toho, že je to anonymní to není. Evidenci zařízení jako IMEI, apod. asi zmiňovat nemusím.
A ohledně blábolů kolem...
Nevidím v tom nic špatného oslovit ČTÚ ohledně znevýhodnění operátorem pokud v základních věcech ISP uměle znevýhodňuje některé zákazníky. Dle vyjádření technika dané mobilní sítě a tohoto segmentu sítě "předplacenek": "síť to umožňuje, vedení společnosti to blokuje.". Když oslovím vedení společnosti ani neodepíše ačkoliv e-mail dorazil a také si ho přečetli. Tedy v rámci poslouponosti věcí nic jiného než oslovit ČTÚ nezbývá. Ano, mohu se vyfňukat zde a považovat to za uzavřené jako mnoho zdejších lidí ale sem třeba i pro radu jdu spíše proto, když nezabírá ani to. Respektive se zajímám čím to je, že pokud člověk volí cestu, která se učí nejen na školách tak nefunguje.
Neřeším předplacenou SIM proto, protože by byla nějakou méněcennou složkou ale proto, protože je to nějaký přístup, který je možný využít pro zpřístupnění služeb. Stejně jako máte internet ze kterého píšete i Vy a využíváte momentálně službu telekomunikace.cz, abyste reagoval. Pro Vás je možná samozřejmé, že tato služba je pro Vás bezplatná a považujete to již možná za určitý druh standartu. Stejně tak já mohu považovat za určitý druh standartu přidělení parametrů sítě jako zřízení veřejné IP. Tento druh standartu by měla podpořit téze taková, že si za ni operátor může účtovat s čímž nemám problém ale problém mám s tím, že tento standart u tarifních účtů nabízí a u netarifních účtů blokuje a proč tomu tak je mi není známo. Z mého pohledu mi to přijde nesmyslné, když využitelné to zákazníkem je - ne asi všemi, ale některými asi jen pokročilými uživateli nebo profesionály ano. Uvedený operátor takovou službu podporuje a to dokonce plně včetně úrovně IPv6, přidělování alternativních prefixů pro více segmentů sítě na straně klienta, apod.. Moje chyba je akorát ta, že jsem se asi nezajímal úplně do detailu - a z toho co mají na svých stránkách není ani moc jasně patrné, že tuto službu není možné nastavit na předplacených kartách (údajně to je jediná vyjímka jinak všechna ostatní připojení, která společnost O2 nabízí toto umožňuje). V tom příkladu, který jsem uvedl dle Vašeho přístupu k tomuto serveru je to podobné, jako by Vám někdo umožňoval zde přispívat napříkat z domácího připojení, ale například z mobilního připojení k internetu Vám to bude někdo blokovat. Pokud budete chtít přispívat z mobilního připojení (nebo nebudete moci jinak než z mobilního připojení), pravděpodobně to budete řešit o něco více než kdyby Vám to bylo jedno a vystačíte si s tím čumět do zdi. Já se s tímto nespokojím. Je akorát škoda, že takových lidí, kterým to jedno není tak není víc, protože v této úrovni na to narážím. Respektive řeší to z toho co jsem zjistil způsobem, že primárně jdou na internet kde to akortá vyšumí i také díky reakcím, které se stáčí úplně někam jinam a spíše se reaguje na hejterské postoje než řešit danou problematiku.
Pokud můžete uvítal bych spíše radu jak to mohu řešit dál než jak se na to vykašlat nebo jak to obejít.
Děkuji
To , že se setkáváte s pohádkami není něco neobvyklého, protože jsou Vánoce a v tomto čase můžete vidět více pohádek než za celý rok.