zdá se to jenom mě že každý rok je ten soubor s geografickýma datama jiný? Letos nejde nahrát loňský, vzorový soubor je jiný než když vyplním jeden řádek ručně, uložím a exportuju...

OT: prosím, je nutné aby default search na tomto fóru hledal ve vyřešených diskuzích? Kolik jich je v procentech?

• Upraveno

tom_sek OT: prosím, je nutné aby default search na tomto fóru hledal ve vyřešených diskuzích? Kolik jich je v procentech?

Ano, tohle mi taky dost vadí @zdeneksvarc . Nešlo by s tím prosím něco udělat?

jcltm Šlo. Vyhledávání už nepreferuje best answers ✔

tom_sek Jo, mění to každý rok, aby se neřeklo…

tom_sek ne nezdá, zase byla provedena změna v sloupcích... kokoti....

methernet Ještě aby se neměnilo, když je to od samého začátku špatně🙂 Měnit se bude a hodně. Minulý rok jsme jim do sběru dat už hodili vidle a teď procházíme správkem. Je nepřípustné, aby se poskytovatelů služeb ptali na geografická data přípojek a podobné bonbonky.

Kolobok tak jim tam dej random udaje, jak to dela vetsina... :-)

Zajímalo by mě kdo to dělá random. My uvádíme pravdu, už jenom kvůli tomu že jsme víc vidět na mapách které se dostanou k zákazníkům. A když jsme posledně lehce upravily export tak hned dotaz že je to jinak než minule. Takže random projde jo?

hapi random se to dělalo na začátku a potom už jen logicky upravovalo 🙂

hapi No jasne, protoze mas uvest jen baraky, ktere jsi schopen pokryt a to i se zapocitanim kapacity na vysilaci. Takze ne ze vysilac ma volnou kapacitu na 5 klientu, ale sviti na 100 baraku, tak tam das tech 100 baraku. Musis tam dat tech 5 spravnych baraku, na ktere mas kapacitu ... Viz info primo od reditelky oboru regulace ... 😃

iTomB jojo.zadas celou vesnici a je to.

pred 10ti lety se udelaly nejake prvni random udaje a dalsi roky jsem pridaval vzdy nejake procento navic a pripadne navysoval tarify aby to vypadalo ze to odpovida ale nepremyslel jsem nad tim ani nekoukal kolik by se realne melo pridat

• Upraveno

iTomB jo no, asi pro váš kraj, tady jsou pravidla jiné a pro Starnet také jiné. Mapa uvádí že mají pokryté vše, každý barák. Udělaly jsme to stejně obzvlášť když si zákazník najde mapu a tam vidí pokryto starnet ale my už tam nejsme takže pro nás fail. Pak z toho čerpají data různé weby atd.. Takže jsme jim tam flákly vše, poslaly email že se jim to moc nelíbí. Přece se tam jasně píše že místo musí být připojeno do 3 týdnů nebo kolik to je? A to přece není wifinou problém a takhle to kously. Je jedno jaká je kapacita sektoru, Já vidím v papírech k sektoru 250 klientů. Proč si s tím dál dělat hlavu. Vyřešeno.

Pokud si někdo chce komplikovat život, je to jeho věc.

hapi poslaly email že se jim to moc nelíbí

Líbit se jim to nemusí, ale to je tak všechno co s tím můžou udělat... Musí říct na základě čeho je to takto špatně.

to už tu bylo řečeno. Stačí pozorně číst a méně do všeho kecat.

no a taky jedna perlička... když Starnet dotáhne ptp spojem 60GHz do veslice na bod ale dál už má klasicky 5GHz wifi s 50MBit, tak oblast je označená celá za dostupností 1Gbit rychlostí i když to má jenom jeden barák v oblasti. Pokud člověk nenajede až na detail baráku tak se mu celá oblast jeví jako pokrytá 1GBit i když to má 1 barák ze 100. Bomba ne. Pak smutně koukáme že jsme až poslední s červenou/oranžovou barvou a oni mají světle zelenou a jsou na prvním místě.

Tomu říkám dobře vymyšlená strategie.

jcltm Tam platí, nelíbí se Vám to? Tak si to opravte sami.

o 6 dní později

Kdo jedete na Vigvam a budete si chtit o tomhle popovidat, budu rad. Mam par veci, co nesedi ... Chtelo by si to projit s vice lidma a resit s pol...

📡 Telekomunikace.cz