Kdyby se někteří komentátoři podívali na to jaká je struktura tabulek v ruianu, tak by zjistili, že stavební objekt má referenci na parcelu a ta reference je jen a pouze na jednu parcelu a pak by nebyly tyhle zbytečné výkřiky.
V praxi bývají olikrát i případy, že je instalace přípojky v místě, kde není žádný stavební objekt podle ruianu a podle nám dodaného vyjádření z ČTÚ máme uvést GPS souřadnice (zřejmě si s tím nějak poradí), asi by tohle bylo možné použít i pro případ objektů bez čísla popisného/evidenčního.
já měl na mysli situace, kdy v katastru je zemědělský pozemek s rozlohou 27000m2 ale stojí na něm 19 RD a dalších 12 se staví, z těch 19ti máme 16 připojených, nebo místní továrna, jeden pozemek, žádné čp, ale halda budov a halda podnikatelských subjektů, 9 přípojek, ta fabrika tam stojí 130 let, od doby kdy tam dělali postroje pro koně, teď tam mydlej nějaký autodíly, evidentně bordel v katastru
Přesně tak, kraljan je nějaký chytrý a ještě asi neviděl katastr v místech, kde jede stále PKčko :-D
I když bude někde PKčko jak říkáš, tak nově postavené domy už budou mít digitální obraz v katastru a odkaz na parcelu. A za další jak jsem psal, dle vyjádření ČTú je možné v takovém případě dát do výkazu GPS souřadnice. Navíc jsem reagoval právě na tvou poznámu o tom, co když je objekt umístěný na více parcelách, což při referenci na konkretní parcelu si ce možné je, ale právě ta jedna parcela je pro stát tou, ke které je objekt referencovaný.
Věřte, že i když v Ruianu mohou být různé podivnosti, tak aby byl jeden stavební objekt referencovaný na víc parcel, když na to má jen jednu položku v záznamu, není možné. A to není tom, že bych byl nějak moc chytrý, ale spíš tím, že už jsem s tím něco málo dělal a vím jaké jsou struktury.