Testuju uz tyden jeden kus RB133 (to je ta lepsi 3x miniPCI a 3x LAN) a zatim se jevi, ze je plne stabilni, ikdyž jsem nemel zatim moznost odzkouset co dela pri nizkyzch teplkotach kolem nuly. Jedine co me zarazi, ze jiz pri dodani mel 19 vadnych bloku (Bad Blocks) na Flash pameti.

Hodne se ji da vytknout vykon - je to vlastne vylepsena RB112ka. Co je prijemne je jiste cena. Zde si myslim, ze pokud bude stabilni, tak nikdo nebude RB-112 kupovat.

Model s označením RB-133C (ten nemám) obsahuje jen jeden miniPCI slot a jeden LAN, nemá POE a pasivní chladič. Velikost RB 133ek je pouhých 10,5 x 10,5 cm (při osazení jednou miniPCI kartou) je skutečně obdivuhodná, ovšem procesor je opět bohužel na úrovni Trabanta ... RAMka by mohla být také jistě větší ... ovšem za ty peníze nekupto.

Narozdil od RB-153 ( <--- l -->viewtopic.php?t=1443&start=60<--- l --> ) je RB133ka asi stabilni

Pokud ji nekdo z Vas ma, mapiste zde prosim jak jste s ni spokojeni.

Zjistil jsem takovou nemilou vec. Testuji BR133ku asi nafachci FTPcko. Dodano s verzi MikroTiku 2.9.35 a nelze tam prenest ver 2.9.39 ani pres FTP ani pres tahni a pust! Jinak povolene FTP ve slubach mam. Nevite nekdo, je to zamerne zakazano techto testovacich verzi ? Pokud to nekdo mate, prosim s jakou verzi Vam to bylo dodano?

... tak omyl, sypu si popel na hlavu. Pretahoval jsem si soubor ze zipu nerozbaleny ... takze pokud je rozbalen funguje to, ale FTP mi NEMAKA ANI ve verzi 2.9.39.

Testuju uz tyden jeden kus RB133 (to je ta lepsi 3x miniPCI a 3x LAN) a zatim se jevi, ze je plne stabilni, ikdyž jsem nemel zatim moznost odzkouset co dela pri nizkyzch teplkotach kolem nuly. Jedine co me zarazi, ze jiz pri dodani mel 19 vadnych bloku (Bad Blocks) na Flash pameti.

Hodne se ji da vytknout vykon - je to vlastne vylepsena RB112ka. Co je prijemne je jiste cena. Zde si myslim, ze pokud bude stabilni, tak nikdo nebude RB-112 kupovat.

Model s označením RB-133C (ten nemám) obsahuje jen jeden miniPCI slot a jeden LAN, nemá POE a pasivní chladič. Velikost RB 133ek je pouhých 10,5 x 10,5 cm (při osazení jednou miniPCI kartou) je skutečně obdivuhodná, ovšem procesor je opět bohužel na úrovni Trabanta ... RAMka by mohla být také jistě větší ... ovšem za ty peníze nekupto.

Narozdil od RB-153 ( viewtopic.php?t=1443&start=60 ) je RB133ka asi stabilni

Pokud ji nekdo z Vas ma, mapiste zde prosim jak jste s ni spokojeni.

kde jsi ji vzal zatim nikde ji nemuzu sehnat

AK MAS ZAUJEM PREDAM TI 133C MNE LEZI DOMA NEPOUZITY NOVY..

Zatím mu teda nemůžu vytknouut jedinou vadu, stabilní je,mám v něm na test CM9,R52,a NL2511+ (200MW PRISM) a nebyl jedniný problém, zatim to ustálo shaping, hotspot, docela natlacený firewall, samozrejmosí jsou vypnuté balíčky jako UPS a podobně,ty jsou myslím na takovémto stroji k prdu. Jako omluva za 153 je to od mikrotiku dobrá, něčím si tu pověst spravit musí..

... takze pozor, narazil jsem na mozna zavazny problem (a i provizorni odstraneni problemu) RB-133 a mozna i RB153:

Veskere testovani az do soboty bylo OK. V ten den me ale napadlo dat i BTest RB133 (ver. MT 2.9.35 jinak klinet BT) proti PC (2.9.6 a jinak Server) na LANce a nastalo s zeleznou pravidelnosti vytuhavani RB133ky. Vzdy to vytuhlo do 10 sec. po nahozeni testu. Nakonec me napadlo na LANce RB133 snizit rychlost z defaultnich 100MBit FullDuplex na 10MBit FullDuplex a problem z vytuhavanim RB133 byl pryc. Pro testovani pouzit notebookovy zdroj 19V/3,5A - takze dostatecne dimenzovany (jinak zkousel jsem i jine)

V terminalu se objevila hlaska znama z RB153ky:

jan/01/2000 01 system,error,critical router rebooted without proper shutdown, probably power outage

... protoze je RB153ka na 4 oprave v zaruce, nebylo jiz mozne vyzkouset, zda je to stejny problem s rychlosti na LANce .... domnivam se, ze i u RouterBoard 153 sel takto provizorne problem z vytuhavanim odstranit ... bohuzel nemozu to ted na RB-153ce odkzoušet.

Jak to tak vypada je mozna problem s BIOS a nebo mozna s MT. U RB-133 jsem zkousel dat i posledni firmware MikroTik ( 2.9.39 ), ale problem se po znovu prepnuti na 100MBit opet projevil - VYTUHAVAL ZCELA PRAVIDELNE DO 10 SEC..

Dnes maji dojit dalsi dva, tak proverim zda to neni problem jen meho kusu.

Mate prosim nekdo podobnou zkusenost?

Jaka je predpokladana cena tohoto RB ? Pripadne nevite kde se uz prodava ? thx

Jaka je predpokladana cena tohoto RB ? Pripadne nevite kde se uz prodava ? thx

http://iobchod.penta.cz/frame_main.asp? ... tiid=23652

Kolik prez to muzu protlacit Mb, kdyz to bude v rezimu klient na 5ghz a bude to delat pouze NAT, resp. masquaradu? Dik

odhaduju max 6Mbit..omezeno procikem, kterej je stejnej jako u 153 a 112ky.

o 5 dní později

Nevite nekdo kdy bude volne k dostani RB133c. Koupil jsem si jiz dva kousky v Pente. Ale tam uz jsou vyprodany a nikde jinde je nemohu sehnat:-((

Nevite nekdo kdy bude volne k dostani RB133c. Koupil jsem si jiz dva kousky v Pente. Ale tam uz jsou vyprodany a nikde jinde je nemohu sehnat:-((

Cago,

od jednoho dodavatele jsem zjistil, ze by mely byt dalsi kousky v breznu v CR.

Jinak pozor u rb133 nelze pouzivat napajeci adaptery 48V, lze jen 11-30V

... tak omyl, sypu si popel na hlavu. Pretahoval jsem si soubor ze zipu nerozbaleny ... takze pokud je rozbalen funguje to, ale FTP mi NEMAKA ANI ve verzi 2.9.39.

Ahoj,

tak me to nejde ani tak, hlasi mi to pri pokusu u drag and drop, invalid key :( ale presne naopak, pres ftp sem to tam v klidu naladoval...ale asi to zkouset nebudu...mam obavy, abych pak neprisel od software...taky tam mam tu verzi 2.9.35

... tak uz mam 2 x RB133 v ostrem provozu dalsi tyden ... ted z verzi 2.9.39 a vse jede asi jak ma. Mam tam osazeny vsechny miniPCI 560kama kartama a jede to. Verze 2.9.39 se mi zda stabilnejsi, nez verze 2.9.35, kterou to melo po dodani.

... tak uz mam 2 x RB133 v ostrem provozu dalsi tyden ... ted z verzi 2.9.39 a vse jede asi jak ma. Mam tam osazeny vsechny miniPCI 560kama kartama a jede to. Verze 2.9.39 se mi zda stabilnejsi, nez verze 2.9.35, kterou to melo po dodani.

kolko mas na tom ludi a kolko ide cez to traffic? planujem to aj ja dat na miesta ktore su menej vytazene....

hodlám rb133c nasadit ven ... jakou používáte na to krabici dá se to třeba namontovat do té co prodává cznet jde mi o to zda by sedeli diry na ty distancni sloupky a jakým adapterem 133 napájíte asi něco výkonějšího že když 3 karty :

kolko mas na tom ludi a kolko ide cez to traffic? planujem to aj ja dat na miesta ktore su menej vytazene....

tak mam na to par klinentu ... a tim padem i maly traffic

hodlám rb133c nasadit ven ... jakou používáte na to krabici dá se to třeba namontovat do té co prodává cznet jde mi o to zda by sedeli diry na ty distancni sloupky a jakým adapterem 133 napájíte asi něco výkonějšího že když 3 karty :

... napajím obe jednim notebookovým adaptérem přes nizkonapetovou rozbocku (výstup je napajeci Jack)

V krabici Scame je ta druha karta polozena nad tu prvni pres distanční sloupky (neni to tak dobre videt):

Zde všimněte jak jednoduše je upevněna lišta konektorů antén (do SCAME BOXu stačilo udělat opatrně zářezy plynovou pájkou)

... jinak bednu mam pripravenou (volne a prichycene distancni sloupky) na pr. osazeni (vymenu) za RB153 a nebo i RB532. Je to cele vymyselene tak, abych to mohl rychle vymenit za jinou desku behem par minut.

Nejake podrobne rozkreslovani se mi zde nechce delat .. je to jen pro inspiraci.

... napajím obe jednim notebookovým adaptérem přes nizkonapetovou rozbocku (výstup je napajeci Jack)

V krabici Scame je ta druha karta polozena nad tu prvni pres distanční sloupky (neni to tak dobre videt):

Zde všimněte jak jednoduše je upevněna lišta konektorů antén (do SCAME BOXu stačilo udělat opatrně zářezy plynovou pájkou)

... jinak bednu mam pripravenou (volne a prichycene distancni sloupky) na pr. osazeni (vymenu) za RB153 a nebo i RB532. Je to cele vymyselene tak, abych to mohl rychle vymenit za jinou desku behem par minut.

Nejake podrobne rozkreslovani se mi zde nechce delat .. je to jen pro inspiraci.

akorát ty anténní konektory bych dal na plechovou šasi a tu uzemnil 6mm lanem někam na zem.

📡 Telekomunikace.cz