... takze pozor, narazil jsem na mozna zavazny problem (a i provizorni odstraneni problemu) RB-133 a mozna i RB153:
Veskere testovani az do soboty bylo OK. V ten den me ale napadlo dat i BTest RB133 (ver. MT 2.9.35 jinak klinet BT) proti PC (2.9.6 a jinak Server) na LANce a nastalo s zeleznou pravidelnosti vytuhavani RB133ky. Vzdy to vytuhlo do 10 sec. po nahozeni testu. Nakonec me napadlo na LANce RB133 snizit rychlost z defaultnich 100MBit FullDuplex na 10MBit FullDuplex a problem z vytuhavanim RB133 byl pryc. Pro testovani pouzit notebookovy zdroj 19V/3,5A - takze dostatecne dimenzovany (jinak zkousel jsem i jine)
V terminalu se objevila hlaska znama z RB153ky:
jan/01/2000 01 system,error,critical router rebooted without proper shutdown, probably power outage
... protoze je RB153ka na 4 oprave v zaruce, nebylo jiz mozne vyzkouset, zda je to stejny problem s rychlosti na LANce .... domnivam se, ze i u RouterBoard 153 sel takto provizorne problem z vytuhavanim odstranit ... bohuzel nemozu to ted na RB-153ce odkzoušet.
Jak to tak vypada je mozna problem s BIOS a nebo mozna s MT. U RB-133 jsem zkousel dat i posledni firmware MikroTik ( 2.9.39 ), ale problem se po znovu prepnuti na 100MBit opet projevil - VYTUHAVAL ZCELA PRAVIDELNE DO 10 SEC..
Dnes maji dojit dalsi dva, tak proverim zda to neni problem jen meho kusu.
Mate prosim nekdo podobnou zkusenost?