když se zmenší logging do paměti například na 20 řádek, to asi taky trochu pomůže

este muzes odebrat balicek routerboard, je tam jenom firmware takze pokud uz jsi ho prehral, tak pryc s nim

vyhod security.

balíček routerboard mě taky napadl, ale nebyl jsem si jistý jestli ho můžu taky odstranit :)

co přesně se stane pokud vyhodím balíček security? Pokud tam není, jediné čeho jsem si všiml, je že místo zámku ve winboxu vpravo nahoře, je tam otevřený zámek :) Je to bez zabezpečení při přihlášení?

odstraní to šifrování tedy security winbox a ssh a tušim podporu v šifrování tunelů. Jestli se přihlašuješ na RBčka paranoidně šifrovaně winboxem, tak to RB133C3 moc na výkonu a ramky nepřidá :-D

nevím jestli to pomohlo, ale oba navrhované balíčky jsem odstranil a mám aktuálně nějakých 3,2-3,3 MB volného. Alespoň z toho mám dobrý pocit

edit: možná trošku rýpání, ale jak je možné, že v naprosto stejné konfiguraci, 3ks RB133C3 mají ihned po restartu k dispozici každý jiné množství volné paměti. 3100kB, 3300kB a poslední dokonce 3700kB, tohle fakt nechápu.

a dáváš disable nebo uninstall?

dávám uninstal, fyzicky tam tedy zůstávají pouze balíčky které jsou aktivní, a to dhcp, system a wireless.

Jasný. Jedinné co by měli ještě vychytat že když tam potom nacpeš novou verzi tak tam budou opět VŠECHNY balíčky

nechápu. Nacpu tam ty co chci a nebo to vemu přes dude a upgradnou se tam jenom ty co tam jsou. V opačnym případě tam nacpu pouze ty balčky co tam chci (klidně všechny). Nepoužívám nikdy combine.

Jsem ted testoval NV2 na 133C a dává to 10,3Mbit. Naráží to na CPU limit. Máte někdo vyzkoušené kolik Mbit dá 133C v klasickém Ačku režim station a maskarade?

Díky

Jsem ted testoval NV2 na 133C a dává to 10,3Mbit. Naráží to na CPU limit. Máte někdo vyzkoušené kolik Mbit dá 133C v klasickém Ačku režim station a maskarade?

Díky

ano, pri maximalni optimalizaci to da cca. 14Mbit

Najvačší problem tých boardov sú oni samé. Vyhodiť. Myslím, že v dnešnej dobe na sieti nemajú čo hladať. Osobne to dávam ako hot spot do prevádzok, prípadne ako niečo, čo aj keď zamrzne ....tak to nič nepokazí.

Najvačší problem tých boardov sú oni samé. Vyhodiť. Myslím, že v dnešnej dobe na sieti nemajú čo hladať. Osobne to dávam ako hot spot do prevádzok, prípadne ako niečo, čo aj keď zamrzne ....tak to nič nepokazí.

Mam jich po siti jeste par, jako 2,4GHz apecko s 802.11b kartou pro par klientu a 5GHz privodem ideal. A na RB112 mam nejake vnitropodnikove propoje o kapacite 5Mbit FD a uz to nejaky ten rok bude :-D Na tyhle účely to jsou skvele desky s vybornou cenou.

Jako je zajimavy, ze porad drzi. Mam je taky - uz jen u kliosu, jsou v provozu nejmin 5 let v kuse a jedou.

jj, staré dobré RB133. Šlape jak hodinky několik let v kuse, jenom ten výkon je na dnešní dobu nic moc...

By mohli udělat něco takového znovu. Teď nemyslím RB411, ta je dobrá k nahrazení RB133c. Místo plné RB133 se dá dát leda RB532 a její odnože, ale ta je mnohem větší než RB133. Zkrátka mrňavé RB s 3mi ethernety a 3xminipci (stačilo by i 2x minipci), nějaká RB532A-micro.

Je tu někdo, kdo rve 5.x verzi na 133c a ještě i s nv2? Nemyslím v rámci testů, ale reálného provozu.

Je tu někdo, kdo rve 5.x verzi na 133c a ještě i s nv2? Nemyslím v rámci testů, ale reálného provozu.

S nv2 mi trvalo prihlaseni do RB112 (coz je to same, co 133c, akorat ma jeden minipci navic) asi 3 minuty. Takze jsem od toho upustil. Ale 5.x v nich mam, ale "jen" nstreme.

som skusal s 5. to chodilo nehorazne cudne, aj ked odmyslim to dlhe prihlasovanie a CPU 100%. Funguje na tom Nstreme alebo NV2? silne pochybujem....

hafieror: pro klienty to s NV2 používám, mám jich na síti bohužel ještě hodně.

soooc: problém je na 133C fakt pouze s nedostatkem paměti, a následnému vyhoupnutí výkonu cpu na 100%. jakmile se tohle stane, je problém se tam dostat. Jiné problémy, vyjma malé propustnosti s tím nejsou, pokud počítáš s nějakýma maximálně 10Mbitama, je to stále použitelné.

midnight_man: vyhodit je není problém, troufl by sis vyhodit u klientů asi 150ks zařízení a zadotovat jim ze svého nové? Když bych to vyměnil za RB711 tak to vyjde na 130000 :) Proč to nenechat u klienta s tarifem kolem 5Mbit když s tím nejsou problémy ani při nasazení NV2?

📡 Telekomunikace.cz