batko Ahoj, mám následující problém. Mám UPC MODEM za ním je MIKROTIK 951G-2HnD a za ním je PC Mám problém se připojit na jeden konkrétní server a ani ho nepingnu. Pokud Mikrotika vyhodím, tak to jde bez problémů... Nevíte kde by mohl být problém? Děkuji
the_max Mikrotik je nastavený jak? Máš ho jako router s NATem nebo bez NATu, nebo jako switch? Pŕípadně modem je jen jako bridge a PPP vytáčí mikrotik?
batko Mikrotik je nastavený jak? Máš ho jako router s NATem nebo bez NATu, nebo jako switch? Pŕípadně modem je jen jako bridge a PPP vytáčí mikrotik? je nastaven jako router s NATem. Všechno funguje krom tohoto jediného spojení.
the_max A proč tam máš ten NAT? Vždyť jeden ti už běží tedy na modemu. Z mikrotika udělej bridge nebo switch. Mít za sebou 2 NATy je fakt prasárna. Tím že mirkotik nebude dělat NAT, nepoběží na něm ani DHCP, tím pádem nemusí ani dělat DNS a ty pak nemusíš řešit jestli máš v /ip dns Max UDP Packet Size: na 512 nebo na 4096. A to nemluvím o tom, že když na DSL modemu zapneš podporu IPv6 a poskytovatel 6ku umí, tak by ti pak skrz mikrotika co dělá NAT ta IPv6 neprolelza a musel by jsi to zase zbytečně dál konfigurovat.