Zdravím, mám jen takový blbý dotaz:
Instaloval jsem na zkjoušku ve velmi zarušeném prostředí RouterBoard Mikrotik RB921UAGS-5SHPacT-NM venkovní jednotka 3x3 802.11ac, NetMetal5 2x s pigtailem od mikrtoiku 1/2 m a jako anténu jsem vyzkoušel konkurenční Všesměrová MIMO anténa Ubiquiti AirMax AMO-5G13, 5 GHz, 13 dBi, el. náklon, úhel V 7°. Všesměrovka je na paneláku asi 20 m nad zemí a připojil jsem na to 5 klientů na rodinných domech, kdy antény jsou cca 7-15 m nad zemí. Vzdálenost klientů od bodu vysílání je 300-1000m. Všichni klienti mají sxt 5nd r2 a jeden sxt 5hpnd a ten co je nejdál, tak jsem zkusil RBSXTG-5HPacD-HG. Výsledek je takový, že všichni na sxt lite v badwitchtestu dosahují chabých hodnot 2,5-5 Mb/s tam a to samé z5. firmware v těch železech mám 6,33,3 a zapojeno mám NV2 protokol. Klient, co je nejdál jede 8Mb / 500 kilo a klient co má sxt 5hpnd jede 85-95 mega tam i z5 !!!! přitom jeho soused o 30 m daleko má těch 2,5-5 Mega o))) Tak nějak nechápu, jak to může tak rozdílně jet. Čekal jsem, že to bude v průměru kolem 12-20 mega a ono ouha.
Jediné co mě napadá, je špatně zapojená polarizace na všesměrovce, ale proč by ten jeden klient jel tak velmi dobře o)))