Hele, ty takovej odborník na veliký antény, zkus se poohlédnout po starých anténách Bosch, nebo Andrew, jestli se nepletu tak jsme největší viděl asi 2.25m a za tím byla nějaká 10GHz Alcoma. Jeslti si to dobře vykládám, tak u 10GHz spoje jsi omezen výkonem 3dB, co leze ven z jednotky do antény, ale velikost antény už omezená není. Ale Insider to jistě upřesní.
Diky, ale ja jsem ten spoj chtel jen zuzitkovat aby se me nevalel. Cekal jsem ze na tom udelam alespon 75 - 100 Mbitu, vic tam zatim nepotrebuji. Pokud to nepujde, koupim neco jineho.
Racom je fajn, ale jeho rozhrani je opravdu strasne pomale. Takove anteny budou stat ranec a pouzite je urcite nekoupim.
Ale ji to uděláš s přehledem.. Stavěli jsme na 10GHz spoje i na 35km na anténách 180 cm s poměrně rozumnou rezervou na únik. Neznám 1S10, nikdy jsme to neměl v ruce, ale co jsem slyšel tak tabulkové hodnoty jsou jenom teoretické ve stylu: papir to snese a blbej zakaznik dvakrat. Jka jsem říkal, když budeš mít radio, které nekecá a odpovídá deklarovným parametrům (můžu dát ruku do ohně za naše výrobky), třeba něco jako Alcoma, tak se můžeš spoléhat na teoretické hodnoty. pokud ti tedy fyzika trasy vychází na -62 dBm, s naším výrobkem dáš v klidu QAM 256 jak v 28MHz kanále (188MBit Netto), tak i v 56MHz kanále (366Mbit netto - tohohle máme docela dost ve španělsku, kde to honěj s 65 cm anténama na 25km). a ještě tam budeš mít 9 db na únik pro 256QAM, 26dB na rozpad s ACM a + 7 dB v případě ATPC. Pokud ti Oneshit hlásí -69dB, předpokládám, že víc jak 64QAM se to nespojí (minimální MSE 24dB) a to znamená v podání Oneshit cca 140Mbit FDX v 28MHz kanále, nebo 67Mbps v 14MHz kanále.
Ve freebandu na 28km dát víc než 400Mbit zatím moc nejde.