iTomB Nevím, na čem bych měl šetřit - ona existuje nějaký tajná AC jednotka jiná než disc a LHG? Něco, co při nastavení power na default nezasere mimo svojich 20 MHz i 40 na každou stranu? 🙂

• Upraveno

wwire tak to teda nevim o čem mluvíš 😄 … úplně běžně mam na sektorech vedle sebe napr kanály 5520, 5540 a 5560 a tento problem opravdu nepozoruju … pustím na všech třech 70Mbps v tcp a nevidím ze by se nějak zásadně navzájem ovlivnily …

crazyape Vidíš a já na nich pustím 130 :-D to je ten rozdíl 😉

wwire Vidíš a já na nich pustím 130

20MHz kanál?

miract Ano, máte to snad jinak?

miract Na AC to da tech 130, testy na AX (domaci routery) davam az na 200M pri 20MHz.

• gemb replied to this.

iTomB ale asi zalezi aky cipset. Na unifi 6+ to na 20MHz AX nechce dat viac ako 150MBit aj ked je link speed okolo 280Mbit...proste zahada. Na 40MHz uz vobec ziadna zmena to je link speed myslim 576Mbit....proste lacne unifi.

wwire no ja se bavím o Nku. Ac mi da taky kilo +

crazyape Na Nku spickove k 90M.

Asi takhle. To že s tím (čti AX) teď vyleze MK, znamená, že příjde UBNT a udělá to samé a lépe. Jako tomu bylo s 60Ghz. MK byl první a je do dnes nejlevnější. No aktuálně nějak usnul a UBNT, Tachyon a spol tu nabízí lepší produkty.

nevím ale letitý problém slabého Nka a Acčka na MK byl že neaktualizovali ovladače což snad u AX ve verzi 7 už není...

• Upraveno

gemb U6+ je s chipsetem od Mediateku, tam je viník jasný. Uvidíme jak na tom bude dnes představené levné U7-LITE.

• JanK replied to this.

mk a problém na wifi? kde? Podle mě to chodí stejně jak UBNT. Už jste někdy zkoušely SXTsq AC s qcom balíčkem? Rate 192Mbit, přenosovka 155Mbit na 500m a to je to jenom AC. Samozřejmě 20MHz. Problém je ale jinde ale to už snad vědí ti s L11UG. Bohužel jsem ho v ruce ještě neměl ale obávám se HW omezení na určité kanály tak jak to má mAntBox 15ax.

hapi s qcom balíčkom reálne nasadzuješ multipoint? Alebo to je len skúšobne.
                    Vďaka

u zákazníků doma to dáváme. Třeba pro propojení domu s garáží a podobné věci. Pro město jsme připojili takto dvě SXT 500m na jedno centrální, vodárna a zavlažování, to je jediný multi point co na tom máme. Dáváme to proto, že se to dokáže připojit třeba na cap ax, nový wap ax nebo hap ax2 v režimu capsman a je to transparentní bridge.

jcltm U7-LITE

Jak je to u U7-Lite s podporou standardů 802.11b/g? V datasheetu je nezvykle uvedeno pouze n/ac/ax/be. Znamená to, že standard N zajišťuje zpětnou kompatibilitu s B/G, nebo se starší zařízení s B/G nebudou moci připojit?
                    Používá U7-Lite čipset od MediaTeku nebo Qualcommu?

MWC 2025 mikrotik stanek:

Koukám že jedou 5G politiku.

Čekám ještě na nějaké OLT, když už mají ONT hAP ax GPON...

📡 Telekomunikace.cz