Ahoj všem,
rád bych se na Vás obrátil s prosbou o pomoc s konfiguraci mikrotiku.
Situace je následovná, v bytě kde žiji, je Mikrotik RB750G. Jsou v něm nakonfigurovány 3 sítě a na jedné z nich je 16 veřejných IP, Je tam nastavené DHCP,
a na některé IP z tohoto segmentu je uplatněn NAT právě na nějaké porty, a na veřejné IP.
Nyní na jednom zařízení, konkrétně NAS potřebuji IPv6. Zařídil jsem si tunel od Hurricane Electric, ale nedaří se mi to rozchodit.
Je tady víc možností co udělat.
1. DHCP zrušit, zařízením která využívala DHCP nastavit statické IP z veřejného rozsahu a tím pádem si NAS tunel zařídí sám, když bude mít veřejnou IP.
2. zprovoznit nějakou konfigurací v mikrotiku IPv6 přes Hurricane Electric a přidělovat automaticky IPv6 zařízením za Mikrotikem.
Člověk, který tento mikrotik konfiguroval a dělal vše co se nastavení týká, je na druhé straně světa nemůže mi pomoci ani vzdáleně, jelikož je bez internetu i mobilu.
Já jsem naprostý začátečník co se týká konfigurací mikrotiku, tak nějak vím, co se v té krabičce děje, ale nastavit tam umím max směrování portů.
Rád bych Vás tedy někoho požádal, jestli je možnost mi na dálku pomoci, vytvořil jsem nového uživatele, dal bych Vám IP a přístup a nechal bych Vás čarovat :-)
Děkuji za Vaše odpovědi a přeji pěkný večer