Už mnohokrát jsem se přesvědčil, že Realtek nejsou síťovky, ale jen nepovedené parodie na síťovky! Jediné co šlo používat, tak byly staré RTL8029, což ale byly 10Mbit kompatibilní s NE2000.
A Ebaye bych se nebál, akorát koukej jestli je to aukce, nebo prodej.
nahodil som tam uz rb44ge, je sice v1x pcie ale ide to (pouzivam len 2 porty, 2 som disabloval). Co sa tyka tych sietoviek z ebay tak je tam velmi nizka cena v porovnani s obchodom, preto som mal obavy ci to nie je nejaky falzifikat...
Zdravím,
na svém nejstarším routeru (2010) jsem použil obyč. desku INTEL chipset DG41 a k němu obyč. giga síťové karty INTEL,
http://www.ispshop.cz/index.php?main_pa ... cts_id=361
tehdy za 440 Kčs.
Ten router by (pokud by nebyly vynucené upgrade ROS) měl dnes uptime 6 let. O výměně uvažuji až nyní, (přestože je zátěž jen okolo 10% při 100M), když mi účet EONu připoměl, že výměnou si na sebe nová deska bohatě vydělá a navíc získám "novou, či spíše výkonnější UPS" zdarma.
Z vlastní dlouhodobé statistiky vyvozuji, že na vině těch výše popsaných nepravidelností jsou v převážné většině ovladače, méně HW.
mpcz, 28/03/2016
p.s. mluvím jako drobný živnostník s konektivitou do 200M, možná, že pak je vše jinak