Zdravím,
prosím o radu, po výměně WiFi AP na střeše (NanoStation loco M5) se asi po měsíci dostavilo její tuhnutí. Po všech možných testech, dvou návštěvách technika od providera, kompletní výměně kabelů za stíněné, se to stále nepravidelně opakovalo. AP na střeše je svedeno UTP kabelem do jejího napájení POE, z toho jde LAN do routeru Mikrotik RB750 do eth1 portu. Na něm mám obsazeny další 3 pozice ether2 - ether4. Na routeru byly různé RouterOS (bugfix, current a ted poslední 6.35rc42) Routerboard updatován na nejnovější. Vždy jsem resetoval celé nastavení a ponechal to základní. Pouze pro jednotlivé počítače vytvořil v DHCP server statické adresyz dynamicky přidělovaných. Jinak do toho nešahal. Aktuálně jsou to asi 4 dny, co je vše v pořádku. Zjistil jsem, že připojení mého pc do ether-2master dělá problém. Pokud kabely posunu a obsadím ether1 (AP na střeše), ether2-master(prázdný), ether3-ether5(počítače), anténa netuhne.
Netušíte, čím to může být? Je možné, že by se ether2 nějak "odpálil" a způsoboval toto? Dost nechápu, jak by router mohl způsobit tuhnuté antény na střeše. Jediné co jsem vypozoroval za společnou věc při zatuhnuté je, že většinou se to stalo večer, ráno, když si syn pustil na malině (TV) youtube a já sosal něco jiného na PC, co byl připojen právě do ether2-master. Tedy při větším datovém toku na portu ether2-master a některém dalším(ether3-5).
btw: to, že ether2-master není obsazen, když je na něj navázán DHCP server snad aktuálně není problém?!
Díky moc za pomoc.
Martin