Přes PPP to nicméně jede, ale pomalu - 10-14 Mbit, byť jsem tu na dobrém LTE signále.
Tak to budeš asi na špatném signálu, PPP je u LTE HW omezen cca kolem 22Mbit .
HSPA+ je to 21,6 Mb/s (v síti T-Mobile.cz dokonce 42,2 Mb/s, operátor totiž podporuje dual band 900 s 2100MHz).
HSPA je to maximálně 14,4/5,76 Mb/s.
Podle toho co píšeš, provozuješ HSPA s max. 14,4Mb/s.
A) Ověř si, že s konkrétní SIMkou můžeš dosahovat větší rychlost než 15Mb/s.,
operátoři dělají různá omezení. V mém případě mám rychlostní limit LTE cca do 15Mb/s. a u 3G mám neomezený.
B) Pak si vyzkoušej s počítačem místo kde je opravdu prokazatelně dobrý signál a provozuje se LTE150.
PS. T-Mobile ti půjčí zadara (kauce 100Kč) rychlostně neomezenou SIM kartu.
Jsem na dobrém signále. Při zastrčení modemu do notebooku měřím 50-70 Mbit UL i DL. Moje SIM je bez omezení na data i rychlost, už jsem ji používal i v jiných modemech bez problému.
Rychlost přes PPP s LTE modemem se nedostane přes 20 Mbit, dnes jsem to zkoušel opět a průměr je někde kolem 18 Mbit UL i DL. Modem je na místě u okna, kde je na notebooku 5/5 čárek LTE při připojení modemu přímo do NTB. Testuji to na pražském sídlišti, kde máme LTE obrazně skoro na každému druhém baráku... :)
Jde mi o to, zda lze tento Huawei E3372H (viz. odkaz výše) nějak donutit pracovat v LTE interface módu, protože PPP evidentně brzdí možnosti přenosu. Pomohl by ten flash? Nebo mám shánět jiný modem?