Řeším věc, která se doposud nikdy nestala a nechápu WTF...
Vysílání směrovka JRC-24EX s RB912UAG v Aluboxu, nstream, kanál 20MHz, 5540MHz. Vše šlape jak má už pár let. Teď jsem zjistil při instalaci nové totožné směrovky ve skoro stejném směru, že při scanu vidí toto SSID jak má, ale zároveň skenuje stejné SSID se stejnou mac adresou (jenom s několikrát horším signálem, ale na kanálu 5460MHz viz. příloha).... Když SSID nebo kmitočet změním... skenuje to ihned stejně... nastavený + totožný se stejnou MAC na 5460MHz.... upgrade ROS nepomůže situace stále stejná... Konfigurace je totožná jak na dalších x totožných RB a nikde jinde se to neděje... Jiné antény které jsou na stejném stožáru, ale v jiném směru vidí pouze ten kmitočet, který je nastaven 5540.. WTF????? <--- ia0 -->Ukaz.png<--- ia0 -->
Chyba konfigurace je vyloučena dalších x desítech stejných spojů na stejných RB toto nedělají... Jediné co mě napadá díky okolnostem a vyhrožování od konkurence co se v minulých měsících děly... Nemůže mít někdo nastaveno zařízení na naši MAC tak, že má někde vysílací antenu, která sleduje mac tohoto našeho RB a vysílá se stejným SSID jak ten náš ať jej nastavíme jakkoliv (např. v modu repeater), ale na tomto nedovoleném kmitočtu? Možná jsem paranoidní, ale nic jiného už mě nenapadá...