Dobry den,
neřeším tak ani otázku toho, jak správně postupovat pro rozdělění linky = nastaveni queue type u uzivatelu (PCQ/SFQ/PFIFO) popř. součet limit at, ale to, jak zabezpečit, aby se konektivita dostala rovnoměrně na všechny parenty i v případě, že mám v queue tree složitější strom. Nemůže se stát, že jeden podparent s velkym limit-at dostane vždy více prostředků (konektivity) než ten, kde je hodnota menší. Zní to logicky a mělo by to tak být. Není tedy pak lepší mít hodnoty všech hlavních podparentů přibližně stejné?
Proč to řeším? Pár uživatelů co používá sledovanitv mě informovalo, že se jim seká přehrávání (na settopboxu) a i když mají odezvu v pořádku, ccq rovněž, tak řeším, čím by to mohlo být. Když se občas podívám na využití konektivity, tak si nejde nevšimnout, že pár stahovačů si jede vesele naplno (jsou v podparentu s celkově větším limi-at) a tak si říkám, jestli to řízení rychlosti probíhá v pořádku a "nevyžerou" linku těm, co jsou v podparentu s menším limit-at. Ještě upřesním, že konektivita mi nejede na 100% (je tam rezerva) :-).
Děkuju za odpověď.