Pani pls ak by bol niekto ochotny poradit z blbym dotazom. Mam dve rozne AP v rodinnom dome (mikrotik a ubiqiuty) na nich nastavene rovnake SSID akoze kvoli pokrytiu. Ale nefunguje to dobre, je to vobec tak riesitelne a ak ano moze byt problem v tom ze su to rozne zariadenia alebo je to jedno a migruje klient podla vlastneho uvazenia ??
migracia klienta
ano mas to vyriesene uplne na prd klient si sam hovori kam sa bude pripajat, a este si si namiesal hw. Nastav si radsej dve rozne ssid, alebo si ujednot hw a nastav si ho tak aby niekto iny nez klient hovoril kam bude pripojeny.
pouzit bud 2x ubnt UNIFI a nebo 2x mikrotik router a funkce capsman by to mela umet
Diky pani za info kedze som uplna lama v tomto tak je to pre mna nova info myslel som ze odpajanie pripajennie pokial tie AP niesu menezovane nejakym kontrolerom si riesi klient na zaklade kvality signalu
Řeší to klient podle síly signálu. Jenže většinou neví, že se může někam přepnout (na pozadí se scanuje špatně, když je jen jedno rádio). Takže drží dokud to jde, pak se odpojí a v tu chvilku najde stejné ssid už s vyšší sílou. Ve windows jde tento parametr myslím někde naladit.
Kdyby to u klientů fungovalo správně a dobře, nevymýšlí se tolik typů controllerů ...
Jasne skor som myslel ze ten kontroler je tam kvoli pridelovaniu kanalov a rozkladanie zataze medzi jednotlive AP
Klienta stačí automaticky od ap odpojit, pokud klesne intenzita jeho signálu pod únosnou mez. Klient si v tu chvíli najde pro něj nejlepší ap sám. Jinak se drží zuby nehty, kde je. Ap různých výrobců nevadí, pokud umí klienta tato vykopnout.