Zdravim,

neviete mi poradit kde by sa dala kupit zafukovacka? Ak mate nejakych dodavatelov prosim napiste kontakt nan.

Dakujem

a na zafukování čeho má být? do HDPE do mikrotrubiček? mikrokabely nebo standartní kabely?

Zdravim, zafukovat sa bude standart kabel na zafukovanie rozne priemery a taktiez mikrotrubicka a hdpe. Aby bola univerzalna, nejedna sa predsa o lacnu zalezitost a vyuzitie bude dlhodobeho charakteru.

:-D Posuv by se dal vyřešit třeba pohonem z COčka.

Pak je tu třeba tohle: http://www.zeitler.ch/en/products/cable ... eedy/video, nechal jsem si poslat nabídku s cenou. Čekal jsem že to nebude málo, ale ta cena mě fakt uzemnila, kdyžtak přepošlu.

Ale když budeš hledat, tak jsou firmy co zafukovačky půjčujou, případně přijedou zaouknout.

Zafukovacku od mafie si pujcujeme take. Ma sice svoje mouchy, ale je to asi to nejuniverzalnejsi co je k sehnani a navic za rozumny peniz. Nicmene tezsi a drazsi je sehnat kompresor, to jsou statisice za kompresory, ktere foukaji do hdpe.

Záfuk dneska pučuje skoro každej dodavatel kabelu , Alternetovi, OFA Raycom, zřejmě i Mafie atd

není levnější si to pučovat včetně kompresoru ?

o 3 roky později

zdravím,

chtěl bych se zeptat jaké máte praktické zkušenosti se zafukovačkou NEMSAT (případně jinými)? Co se komu podařilo zafounout (průměr kabelu, MT a délka zafouknutí). Jaké jste zjistili + a - zafukovačky. Nebo používate někdo jiného výrobce (Fremco (OFA), PLUMETOP, BlueDragon)?

Děkuji všem za jakékoliv informace.

U zafukování záleží hodně na kompresoru a na množství zatáček v trase. Mám zkušenost s NEMSAT a Home made s kabely od 1mm do 5.7mm. Obě dávají bez problémů 500m kabel 5.7mm do MT 12/8 a 200m kabel 1.7mm do MT 7/3.5

Zkušenosti mám pouze s home-made zafukovačkou s pohonem a trasami do 500m kabely 1,7 - 6,5mm do trubiček vnitřního průměru 5.5mm až 10mm, zafoukáno tak 30km a zatím v pohodě. Nejdůležitější je správné nastavení tlaku pro zafukování, který záleží na velikosti kabelu, trubičky a vzdálenosti. Nepotřeboval jsem nikdy více jak 8barů, přestože kompresor umí dát o dost víc.

Na profi zafukovačce si nastavíš max tlačnou sílu, na home-made budeš asi muset správně nastavit přítlak posuvu, aby se ti nezlomil/neodrbal kabel, když ti to narazí na špatně udělanou spojku nebo do stěny rozvaděče na druhé straně.

Mikrotrubičky do HDPE moc nefoukáme a když už, tak na to nemáme nic speciálního a posuv řeší kolegové ručně :-)

M.

Máte někdo zkušenosti se zafouknutím cca 1km kabelu 5,7mm do 14/10? Foukal jste to někdo?

Taková dálka nebude moc realizovatelná v jednom kuse. Moc dlouhe. Jsou testy 2km co jsem viděl, ale to bylo položené rovné na zemi.

Máte někdo zkušenosti se zafouknutím cca 1km kabelu 5,7mm do 14/10? Foukal jste to někdo?

Do 10/8 jsme foukali kabel 5,6mm (microjet 196 a kaeser m17) cca 800 metru bylo maximum, kdy to jeste davalo smysl, ale delka trasy byla 900m. Po rozpojeni na 740m se to rozjelo a zbytek se prefoukl dal.

Mit minijet, kde je celkem jistota, ze ten kabel neznicim, tak bych to dotlacil.

Mas o 2mm vetsi prumer trubicky, takze vic vzduchu, v tomhle bych tomu veril. Ale nase trubicky byl svazek v 40mm chranicce, kde nehrozi velke ohyby, ktere udelaji nejvetsi paseku.

Pokud mas moznost to rozdelit, tak to rozdel. Usetris hromadu casu, i kdyby to nebylo nutne delit.

S kompresorem který dá minimálně 800l/min při 8barech tak to při rovné trase může klapnout. Nezkoušel jsem.

A co 1.7mm do 7/3.5 na 350m, je to reálné? Nebo raději jít do 2.8 do 3.5mm trubičky? A co používat "novinku" patronu na začátek vlákna pro větší tah vlákna? Zkouší to někdo?

taky to chceme ted vyzkoušet. máme zatím na 1.7mm kabel.

Do 10/8 jsme foukali kabel 5,6mm (microjet 196 a kaeser m17) cca 800 metru bylo maximum, kdy to jeste davalo smysl, ale delka trasy byla 900m. Po rozpojeni na 740m se to rozjelo a zbytek se prefoukl dal.

Mit minijet, kde je celkem jistota, ze ten kabel neznicim, tak bych to dotlacil.

Mas o 2mm vetsi prumer trubicky, takze vic vzduchu, v tomhle bych tomu veril. Ale nase trubicky byl svazek v 40mm chranicce, kde nehrozi velke ohyby, ktere udelaji nejvetsi paseku.

Pokud mas moznost to rozdelit, tak to rozdel. Usetris hromadu casu, i kdyby to nebylo nutne delit.

pouzivame taky microjet 196 a kaeser m17, ale nyní uvažuji nad něčím co má pásy - např. NEMSAT a Kaeser M31. Nám se občas stalo u micojetu, že to proklouzlo v kolečkách.

pouzivame taky microjet 196 a kaeser m17, ale nyní uvažuji nad něčím co má pásy - např. NEMSAT a Kaeser M31. Nám se občas stalo u micojetu, že to proklouzlo v kolečkách.

Nemsat ma sice pasy, ale je hrozne pomalej a sila taky nic moc. Ta rychlost posuvu ma vliv na dosazenou vzdalenost.

V tomhle vyhrava minijet, ale ta cena...

Určitě 1,7 i když to je dost na hovno kabel na práci. Ale bude to porod těch 350. Měli jsme 150m v arote a 7/4 a 2,8m a posledních 50m bylo dost Krušných.

A co 1.7mm do 7/3.5 na 350m, je to reálné? Nebo raději jít do 2.8 do 3.5mm trubičky? A co používat "novinku" patronu na začátek vlákna pro větší tah vlákna? Zkouší to někdo?

Kabel 1,7mm na 350m je reálný, pár jich mám. Rozhoně je reálnější než kabel 2,8mm ten tam nedostaneš určitě. Do MT 3.5mm max kabel 2.5mm

📡 Telekomunikace.cz