Zdravim,
mam na Vas par otazok. Mam doma RB952ui-5ac2nd a par mensich problemov.
1) Ako najlepsie nastavit 5GHZ ? Nemyslim frekvenciu ale skor typ sirky kanalu a podobne veci okolo toho.
Dalej mam doma 2 NB - jedno Dellko nema problem sa napojit na 5G, druhe moje sa nepripoji resp. pripoji sa len ak je siet bez zabezpecenia - ak je zabezpecena tak sa tvari, akoby som zadaval zle heslo...
2) NTP - nastavil som si NTP server no hodilo mi cas o 2 hod pozadu. Tj.. real time 19, MT time 17. Ked som si zmenil v /clock/ time zone tak to uz ukazuje spravne. Otazka znie, nema to vsetko obstarat NTP sam ?
3) Simple queues - mam Virtual AP - chcem obmedzit rychlost - nefunguje. V prilohe obrazky jak to mam nastavene.
4) Posledna otazka - preco mi svieti DHCP pre hosti na cerveno, okolo obeda co som to kontroloval to cervenym nebolo... nemenil som nic, jedine som NB ktory bol pripojeny na Wifi pre hosti napojil na Hlavne Wifi 5GHZ (to je to Dellko na ktorom to funguje)
Dakujem za pripadne odpovede, Mikrotik ma velmi zaujal a bavi ma - prechadzal som z RB941 a toto Acko mam este len jeden den...<--- ia0 -->sestnastkaMT1.jpeg<--- ia0 --><--- ia1 -->dhcp_networks.jpeg<--- ia1 --><--- ia2 -->simplequ.jpeg<--- ia2 -->