Narazil jsem na zvláštní anomálii. Jeden známý si pořídil scanner Uniden BCD536HP. Má ho v kanceláři poblíž RB2011UiAS-2HnD-IN, který má jako router. A protože má i několik dalších APček po domě, tak tam běží CAPsMAN. Scanner má ext. wifi a po připojení k síti je možné scanner na dálku ovládat přiloženým softwarem a zároveň je možné po síti poslouchat stream (rtsp://ip_scanneru/au.au) třeba přez VLC. Scanner může fungovat buď jako client, nebo i jako AP.
Když scanner běží jako AP a připojím se k němu, ovládání i stream jde. Pokud scanner přípojím jako klienta k AP, tak ovládání funguje, stream jde taky. Když ale pŕipojim scanner k AP, které běží pod CAPsMANem, ovládání jde, ale port 554 se tváří jako filtrovaný. Pokud AP na mikrotiku nastavím normálně bez CAPsMANa, tak stream také prochází. Když je ale AP pod CAPsMANem, tak prostě stream neprojde.
Firewall je v podstatě prázdný, je tam jen NAT a forwardované dva porty (ssh a web). Nicméně ať AP běží pod CAPsMANem, nebo samostatně, v obou případech je interface mapovaný do bridge. Aktuální stav je takový, že APčka dále běží na CAPsMANu a jen kvůli tomu scanneru je tam ještě extra jedens tarý Aušus jako AP a to je kabelem připojené do 2011. Cílem je, aby se scanner dal ovládat a poslouchat provoz kdekoli po domě, případně i venku (po připojení na VPN). Teď to sice takto funguje, ale nelíbí se mi tam ten Aušus, na druhou stranu rušit CAPsMANa také není řešení. Jako možný workaround mě napadá do USB v 2011 strčit USB wifinu s Atherosem. Je to sice prašť jak uhoď, ale alespoň to nebude zabírat další zásuvku, port a místo.
Nesetkal jste se někdo s podobným chováním, že by CAPsMAN nějak blokoval rtsp stream? Na 2011 je 6.36.