Dobrý den,
prosím kohokoliv o radu v níže popsané věci.
Výše zmíněný RB411U využívám jako mobilní router, doposud s 3G kartou a datovou SIMkartou, úplně bez problémů snad s tou nejjednodušší konfigurací, kdy je je udělaný NAT z WLAN rozhraní na ppp.
Nyní jsem zkusil koupit LTE kartu kompatibilní dle HW listu miktoriku. Miktorik ji rozpozná, oproti kartě 3G, vidím v seznamu rozhraní také LTE (nejenom ppp-out1), to je první rozdíl. Když otevřu vlastnosti ppp a dám info, karta se spojí do sítě a ukazuje název operátora, síu signálu a plnou funkcionalitu. Bohužel stejným nastavením se mi nepodaří internet rozběhnout. Jdu tedy úplně od začátku krok po kroku abych přišel na to kde je problém.
Jak jsem odzkoušel, že karta se do sítě spojí, má signál atd.. tak jsem zkusil v nástrojích ping z tohoto rozhraní do internetu a ten bohužel neprojde.. hlásí timeout.
Koukal jsem do IP-adres listu a do Routes a zde se mi zdá nesprávné chování.
LTE karta dostane dynamicky přidělenou IP adresu, v tu chvíli se v routes objeví potřebné routy.. hlásí reachable.. Po chvíli, nebo když zkusím právě onen ping toto všechno dynamicky přidělené zmizí.
Přesto všechno vlastnosti na LTE kartě stále hlásí spojení do sítě a plnou funkcionalitu.
Bohužel si s tím nevím rady, nemáte s tím někdo zkušenost, neumíte někdo poradit?
Děkuji.