Může mi někdo vysvětlit rozdíly ve výše uvedených modech?
Proč se ptám
Mam Mikrotik s poslední versi FW 6.35.3
3xLAN,2x WLAN vše v bridge
WLAN2 je v modu stationpseudobridge připojen na 5GHz/A k AP (mikrotik 6.25) a přes něj do internetu
Na druhé WLAN mam AP 2.4GHz a Virtula AP pro připojeni bezdrátů po baráku.
Pro testování propojeni má Eth1 na mem Mikrotiku IP řekněme 10.10.0.200 a AP ke kterému to je připojené 10.10.0.201
Na internet je pak privátní sít 192.168.10.x , která se na routru natuje do internetu.
Mezi AP a predmětným klientem je cca 250m
Leta to bez problému fungovalo, ale nyní obrovsky problém, v podstatě to nejde z 10 pingů projdou jeden dva a z toho jeden bude mi klidně odezvu 1300ms.
Cekal jsem problém v zarušení, s anténou nebo hnutý sotřár ca 4m celkem tenká trubka. Na AP jsou dvě antény na 5GHz a vedle je dalši AP na 2.4GHz, zkoušel jsme připojení na všech třech frekvencích a v podstatě to stejně blbe chodi na všech třech
(testován stejný klient jen jsem přehazoval anténní svody 5 a 2,4GHz, na stožáru mam obě antény.)
Všiml jsme si jedne věci pokud je WLAN2 v modu stationpseudobridge, tedy v tom na kterém mi to leta fungovalo propadne většina pingu, ale pouhým přepnutím do modu station nebo station bridge začnou pingy na AP chodit jak z praku nepropadne žádný a odezvy jsou v jednotkách ms.
Nicméně diky změně modu nemam přistup do sitě 192.168.10x, tím že o modech nic moc nevím, nevím zda se musí nastavit routovani ,ale hlavně nevím co by mohlo způsobovat výše popsané chováni.
Karta WLAN2 je tuším 52n (Atheos SR92xx. na WLAN1 kde běží lokálni AP na 2,4 je klasická 52 s AR5413). WLAN1 není nejspíše podstatná chování se nemění ať WLAN1 zaplé nebo vyplé
Uvítám každou radu , mě už nějak došly nápady.
Předen děkuji za každou radu