Ahoj,
mohli by jste mi poradit jak vyřešit to, že když se mi restartuje router, tak se mi načte konfigurace k danému CAP interfacu? Když schodím eth a nahodím, tak se mi načtou CAP interfaces s jiným číslem a konfigurace zmizí. Jak se tento problém řeší? V rychlosti jsem to nemohl nikde najít. Něco jako make static podle CAP ID? Používám to jen jako jednu velkou síť kde je 13 wlan interfaců, které spravuji lokálně a podle pater potřebuji udržovat nějaké určité kanály, které jsme si předdefinoval a k CAP interfacům nastavuji. Nechtěl bych se dočkat toho, že se mi restartne router a ubytovna bude bez konfigurace a já budu muset ručně, ačkoliv rychle doklikat co kde jak.
Druhá věc je, jestli se nedá nějak defaultně nastavit, že kdo nebude mít signál alespoň -75 že nemá šanci se připojit. Našel jsem tuhle položku klasicky v registration table, ale je tam velká sublimace lidí a nedokážu si představit jak to tam furt doklikávám. Nějaký nápad kde to hledat?
Našel jsem tohle tak tu zkusím:
/caps-man access-list
add action=accept interface=all signal-range=-80..120
add action=reject interface=all signal-range=-120..-81
Další myšlenka, když má router 10 portů a já chci CAPSMANa používat jen na jednom, dá se to nějak nastavit, aby to neposlouchalo na všech portech?
Dá se skrze toho CAPSMANa nějak skenovat? Abych si vyzkoušel jaký je tam volný kanál?