jojo presne proto jsem psal to "ASI" , jup a vceru to tu bylo.
Tak ti zaloha prepnula ? nebo presneji vypadek 8.8.8.8 ty vypnul hlavni linku a poslal ti to pres zalozni
PRoto je lepsi to resit tunelem a OSPF, ci podobne
Což se nedozvíme, protože si velké procento diskutujících nechává konečné řešení pro sebe ...
Tak pokud na druhe straně nepotřebuju napřiklad aby mi tan fungovala veřejná IP pak je to celkem jednoduche pres skript ktery pinga a pak prepne.
Ale v pripade ze je to fak zaloha i vcetne verejnych IP, ktere v pripade vypadku hlavni linky (Muj ineternet) to jde pres zalohu (ADSL,UPC, nebo nekdo jiny) tak si na druhe lince vytocim L2TP s IPsec a vse propojim pres OSPF. Kde L2TP ma vetsi cost.
Pak nemusim nic pingat, resit kde to vypadne (hned za routerem, nebo nekde na ceste) a podobne, proste to prepne prakticky ihned. Protoze u toho pingani napr 8.8.8.8 se muze stat, ze kdyz nahodou budou nedostupne (asi nemozne) tak to prepne taky na zalohu. Nebo vsechny dotazy na 8.8.8.8 jdou pres hlavni linku, ale kdyz pujdu pres zalohu tak se na to nedostanu na 8.8.8,8 protoze routa je pres hlavni
Vzpomel jsem si na tebe kdyz si psal, ze asi nemozne aby vypadl google DNS . Musel jsem to dohledat kde jsem to cetl a napsat.