Ahoj,
potřebuji nějak vyřešit můj neřešitelný problém s připojením k internetu v Kostomlatech pod Milešovkou. Dnes přetekl pohár mé trpělivosti s místním providerem a potřebuji se poptat zda a jak, lze realizovat můj nápad níže.
Vlastním MikroTik RB951G-2HnD. Připojení je v tuto chvíli realizováno prostřednictvím 5 GHz MikroTik SXT. Nevím přesně model. Toto připojení je velmi nestabilní. Víkendy jsou doslova utrpením, které už nehodlám tolerovat. Měl jsem doma Zapůjčený LTE modem od Vodafonu a rychlost připojení byla doslova pohádková. Naneštěstí jakákoliv snaha vyjednat s nimi individuální FUP či denní rychlost nad rámec standardu se nepovedla a tak bych rád zkombinoval obě připojení.
1. krokem by za mne mělo být pořízení USB LTE modemu, který by uměl spolupracovat s MikroTik RB951G-2HnD. To si myslím, že bude lehčí část a jsem si jist, že zde najdu spoustu vláken, která by se tomu věnovala.
2. krokem, tím zásadním, je nakonfigurování routeru dle mých představ - rád bych pro standardní surfování, youtube a další "běžné nesmysly" použil LTE modem a pro stahování velkých objemů dat využil místního providera (torrenty, ftp a další).
Lze něco takového zrealizovat a pokud ano, dají se nějak řešit výjimky? Přeci jen může být situace, kdy budu potřebovat něco sosnout rychle prostřednictvím LTE i když to může být zásadní porce ze 30 GB FUP, které Vodafone nabízí.
Díky za nápady a komentáře.
Míra