Neřešil jste někdo možnost zesílení signálu operátora v místě kde vůbec není? Např. sklep nad kterým je x metrů zeminy. Na aspě je nějaký set externí anténa + 15m koax + vnitřní repeater. Stojí to 23K a nabízejí to tam už x let ten stejný výrobek. Tak jestli to stojí za to a nebo už jsou třeba lepší sety? A hlavně jestli to opravdu spolehlivě funguje...

Řešil jsem nedávno, akorát jsem spolu s tím řešil i internet, tak jsem do sklepa natáhl od switche FTP kabel a na konec zapojil "Vlastní 3G zónu" od Vodafonu, funguje spolehlivě (v objektu routuje mikrotik s dvojí konektivitou).

Ideální by bylo zesílení signálu všech operátorů... (Prostě co se chytne venku ať to přepošle dolů) Primární je ale T-Mobile.

Taky bych viděl nejlepší variantu ta vlastní 3G zóna.. Ale to chce asi poptat u tvýho mobilního operátora.

Ideální by bylo zesílení signálu všech operátorů... (Prostě co se chytne venku ať to přepošle dolů) Primární je ale T-Mobile.

Tak to vubec neres, kup mobily co umi VoWiFi a volas.

A co když to je vinný sklípek a chtějí volat i návštěvníci? Pravda, ti mají chlastat ... :-)

Zkus pasivní retranslaci. Za dvě antény a koax zase tolik nedáš, abys to nemohl vyzkoušet. Ale funkčnosti zase tolik nevěřím (ale mě se věřit nedá).

Zdravím,

toto jsem řešil v průběhu let několikrát. Opakovač dodavatelsky, přijelo několik firem (odborných), namontovali za pár tisíc opakovač/zesilovač. Nikdy to nefungovalo správně, spíš vůbec. Namontoval jsem 3G zónu a naprosto v pohodě, za pár minut, klienti nadšeni a o problému není již pár let slyšet. Je to i nejlevnější řešení. Ani jim nevadilo, že museli přejít k Vodafonu, navíc jsem jim tam dohodl i lepší pomnínky. (Nikdo jiný tu 3G zónu totiž nemá, aspoň co já vím = 09/2016).

mpcz, 22.12.2016

tu mdrqu opakovac sem taky mel, z aukra a letelo to do popelnice, laborie s tim jaxvina a furt to vic nejelo nez jelo, uz sem nemel nervy se s tim srát. Jina osoba financne tezce za vodou mela na chalupe velikosti pomalu vily taky nejaky profi od firmy dodani snad za pul sta a taky to casem vic nejelo nez jelo. VoWifi a 3G zona je reseni znacne uzce zamerene jen na par vyvolenych, v jine reci neni to globalni reseni. K plusu u VDF je to, ze maji VoWifi v podobe aplikace pro Androjd a timpadem se toto tvari jako ucelene reseni pro Androjd founy. Bohuzel TM a Kyslik dusík nemaj a zjevne neplanuji ani to prt aby si lidi zavolali i tam, kde mapy hyří a svítí signalem ale realita k hownu, znamy tento problem maji uz roky pro solidni volani musi k oknu / na balkon a nebo byt venku z domu. Konkurence je na tom stejne nebo hur.

https://www.eshop-yachtmeni.cz/zesilova ... -repeater/

Já mám snad 10let tento a nemůžu si stěžovat. Funguje dodnes. Co se týče starého RD tak ho dokázal cca pokrýt celý. Je nutné mít co nejlepší a nejsilnější antény, hlavně přijímací yaginu s velkým ziskem namířenou na výkonnou btsku a ne na btsku co je blíž ale má malý výkon. A taky musí být co nejvýš na strese. Samozřejmě je to jen převážně GSM na data by bylo potřeba vícepásmové a kdo ví jak by to na LTE fungovalo.

Na ty repeatery bych si dal pozor. Zajimal jsem se o to, kdyz t-mobile zrusil vysilac a presunul jej na vysilac o2.

Na repeatery musite mit souhlas operatora a ne jen toho vaseho, ale vsech 3. Jinak hrozi tucna pokuta. A kdyz, tak napsat na nekoho, kdo neni firma. Ten to ma max za 50 000,-. IČO za 1,5 melouna (nevim presne ty castky, ale bylo to tak nejak)

Ta 3G zona vypada dobre, ale jak je v clanku napsane, tak pro aktivaci chteji presnou adresu. Mozna i u tohohle bude potreba souhlas vsech operatoru.

Mozna vsechno papirovani vyridi vodafone. ?

(3) Stanice je možné provozovat pouze na základě písemného souhlasu

provozovatelů sítí, jejichž signál stanice dokrývá. Písemný souhlas není třeba pro šíření

signálů vysílacích sítí sloužících k zajištění požární ochrany, veřejného pořádku a

bezpečnosti obyvatel.

Preji pekne svatky

apropo, ta 3G zona tam se musi definovat cisla ktera ji muzou pouzivat ci uz to tak neni ? coz tento produkt srazi na uroven pouzitelne doma v rodine / kde jsou furt ti sami lide.

Na ty repeatery bych si dal pozor. Zajimal jsem se o to, kdyz t-mobile zrusil vysilac a presunul jej na vysilac o2.

Na repeatery musite mit souhlas operatora a ne jen toho vaseho, ale vsech 3. Jinak hrozi tucna pokuta. A kdyz, tak napsat na nekoho, kdo neni firma. Ten to ma max za 50 000,-. IČO za 1,5 melouna (nevim presne ty castky, ale bylo to tak nejak)

Ta 3G zona vypada dobre, ale jak je v clanku napsane, tak pro aktivaci chteji presnou adresu. Mozna i u tohohle bude potreba souhlas vsech operatoru.

Mozna vsechno papirovani vyridi vodafone. ?

(3) Stanice je možné provozovat pouze na základě písemného souhlasu

provozovatelů sítí, jejichž signál stanice dokrývá. Písemný souhlas není třeba pro šíření

signálů vysílacích sítí sloužících k zajištění požární ochrany, veřejného pořádku a

bezpečnosti obyvatel.

Preji pekne svatky

Zdravím,

ohledně té adresy, s tím byl jednou problém, byla to chata bez adresy, nakonec se spokojili se souřadniceni a nejbližším č.p.

Důležité je, že stanici nesmím přesouvat nikam jinam, ani by to nefungovalo, je to blokované.

O nějakém souhlasu ostatních není v podmínkách ani slovo, snad si to zařídil Vodafone sám nebo to používá kmitočty jejich. Ale to je jen můj dojem, nic ověřeného. Moc se mi totiž nezdá, že by měl zákazník podstoupit takové martyrium.

mpcz, 22.12.2016

Pokud je ten repeater delany do sklepa, nebo do domu a nevysila ven, tak bych to neresil a nikdo to neresi... Pokud by byla v okoli nejaka jina btska jineho operatora a zesilovac by byl treba na pude, tak je moznost ruseni a tam je potreba to zvazit. Pak je nutne podle gsmwebu to namirit na spravnou btsku apod. Takze pokud nekdo trochu vi, tak si myslim ze v pohode.

Pokud se jedna o hosty, tak zona je tretinove reseni omezene jen na jednoho operatora. Pak jsou jeste nejake pokusy o volani pres wifi, ale 100% nahrada myslim zatim neni.

to mpz: Ta 3G zona nema antenu na strese, coz repeater ma a to smerovou a ne ten vsesmer v mobilu . Ja resil repeater a nedotahl jsem to do konce.

Priklad: vytoc si linku t-mobile a automat ti rekne, ze pokud mas spatny signal, da se to resit zesilovacem. blizsi informace na pobocce.

Jedu na pobocku. "My jsme jen Franciza, musite do Brna na znackovou"

Jedu do Brna na pobocku. " O nicem takovem jsme neslyseli, Nas nezajima, ze mate to zarizeni, ze mate protokol o shode od vyrobce, ne technika Vam nezavolam, nemam na nej kontakt, Ne , nemam kontakt na vedouci, Napiste si zadost do Prahy". Kdyz jsem uzaviral smlouvu, tak se ta sama slepice mohla posrat a volala vsem, kdyz zjistovala, kolik muzu poslat sms, nez me bloknou.

Po ruznych telefonech apod vola technik." Ne to nepovolujeme a musel by jste mit souhlas od ostatnivh operatoru "(zajimalo me pasmo 900MHZ, jen na volani)

Pak jsem se na to vysral, protoze si dovedu predstavit, co mi reknou na vodafone, ktery mi uctoval platby za zablokovanou SIM, kterou jsem na to zrusil a zaplatil vypalne za odchod od Vodafone. (Rok mi jeste uctovali sluzby a kazdy mesic reklamace, kterou sice vyridili v muj prospech, ale bylo to kazdy mesic nekolik telefonu"

Po zkusenostech s temi spolecnostise uz o nic nepokousim.

Po tom, jak jsem na sebe upozornil nemam odvahu to provozovat na cerno. Nemam to ani v povaze.

Jeste ted me to rozcili.

Preji pekne svatky vsem.

clovek musi mit zname na patricnych mistech aby se neco hnulo... na 2 stavbach v okoli sem videl mini linky Ericsson, dle info pokryti vnitrku stavby, v 1 pripade firma, v 2 barak nejakeho sociala, asi same zelezo beton... a takova instalace primo od OPice, to bude asi ranec.

Zdravím,

to neverhappy:

nač by taky Zóna anténu potřebovala, že, když spojení ven je po internetu a ten má v baráku snad každý.

Třetinové řešení to taky není, alespoň ne vždy. Co jsem řešil několik akcí, problém byl vždy především pro majitele firmy nebo domku a ten má většinou vše na jednom operátorovi. Pokud neměl, přešel a ještě k tomu si vylepšil podmínky. Pokud přijdou hosti od TM nebo Kyslíku, tak to je samozřejmě problém. Ty dva moc nechápu, jen kvůli Zóně jsem přetáhl dost lidí k Vodafone, nevím proč to nezavedli taky.

mpcz, 22.12.2016

Kdyz jsem uzaviral smlouvu, tak se ta sama slepice mohla posrat a volala vsem, kdyz zjistovala, kolik muzu poslat sms, nez me bloknou.

A kolik můžeš poslat SMS než tě bloknou ?

Kdyz jsem uzaviral smlouvu, tak se ta sama slepice mohla posrat a volala vsem, kdyz zjistovala, kolik muzu poslat sms, nez me bloknou.

A kolik můžeš poslat SMS než tě bloknou ?

U vodafone jsem mel mesicne cca 1500-3500 sms a blokli me.

U t-mobile me technik tvrdil, ze maji limit na 1000 sms denne. Pak blokuji

Pisemne mi to ale nechteli dat

To je divný, mně se povedlo u VF udělat přes 8000 SMS. Je ale fakt, že byly všechny placený...

📡 Telekomunikace.cz