Dobrý den,
předpokládám, že mnozí používají tento router na svých hlavních branách do Internetu. Několik měsíců řeším problém s chybovostí na SFP portu. Každých 30-60 minut vypadne několik paketů (na 900-2000ms zcela utichne provoz na portu). Zkoušel jsem ping i z jiného MikroTiku v sití jiného operátora a skutečně nastávají tyto mikro-výpadky (je tedy vyloučeno, že by Winbox chybně zobrazoval hodnoty). Router jsem již zkoušel vyměnit za zcela nový (avšak stejný model). Měnil jsem sfp trancievery na obou stranách (používáme přímo MikroTik SFP MT606224139), měnil jsem optický patchcord (cca 30 metrů délky). Nás dodavatel konektivity (ČDT) vyměnil i switch, ke kterému jsme připojení. Používáme nejnovější ROS včetně BIOSu. Nic z toho nepomohlo. Nás hraniční router obsahuje max 500 pravidel ve firewallu (většinou NAT pro veřejky). Router chybuje i v noci, kdy je datový do 100 Mb/s, takže vytížením routeru to není. Prosím, nemáte někdo také problém s konektivitou od ČDT? Tvrdí, že polovinu ISP CCR1036 bez problémů používá.
Děkuji všem za případnou radu.