dominiktoreto Je nějaký speciální fígl na spojení Mikrotika pomoci MAC.WinBox ho najde i jeho MAC a IP 0.0.0.0 ale nepřípojím žádné z 5 zařízení.Testována na 3 PC. Verze WinBoxu 3.7
mirek_k Pokud se jedná o nové klientské zařízení, na wlan bývá zapnutý firewall. Jinak mě nenapadá, proč by se to nemělo ozvat. Mirek
ludvik Nebývá ... Je zapnutý vždy. A to i na "nelidských" destičkách typu RB850Gx2 ... což je naprosto k vzteku, když si to člověk připojí na POE switch a nemůže se tam dostat, protože POE port je prostě WAN. Takže jsou potřeba dva kabely. A občas si tím i smyčku způsobím (což mě také točí, protože nevím proč - a ToughSwitch ji neumí detekovat).
dominiktoreto ano,jsou to dvě nové AP.A nemohu je nastavit jako vysílač a přijímač s pevnýma IP tak se trápím i s tím že jsou pryč IP adresy
dominiktoreto Mám doma staré AP od Mikrotiku,neměl jsem problém ho nastavit,teď jsem potřeboval přemostit trasu a jsem absolutně marnej. Zapojil jsem AP eth1 a nedostal se do něj.Aź jsem se připojil na Wlan. Ale ani na jednom mi nejde spojit se na MAC adresu.
honzam Přes ether by neměl být problém. Mirek I přes ether je to problém. Pokud si koupíte například nové wifi WAP tak na wanu (což je jediný ethernet) je zapnutý firewall
dominiktoreto Ano jedná se zařízení RBwAPG-5HacT2HnD,jelikož na starších verzích SXT Lite2 co mám doma to nebyl problém.Zapojil jsem to do ETH a nastavil. Na HaC mám problém i nastavit CPE mod aby mi to neshodilo celou síť.Co přesně mám vypnout v tom firewallu?
honzam v tom případě se musíte poprvé k zařízení připojit přes wifi a tam vypnout firewall nebo resetovat do defaultu. Případně hned při bootu držet reset a taktéž provést reset do defaultu. Po ethernetu se tam u nového zařízení nedá dostat