Zdravím, mám prosbu o pomoc s nastavením, prošel jsem různé video návody a fóra ale nenašel jsem přesně to co potřebuji.
Mám vnitřní siť nazveme LAN, s rozsahem 192.168.1.0/24, DHCP server a je přiřazena na port ETH1
Mám přiveden internet od poskytovatele 1- WIFI - nazveme WAN1, kde je statická IP, GW, DNS a vřejná IP adresa směrovaná na zařízení uvnitř LAN.
Mám přiveden internet od poskytovatele 2 - DSL - nazveme WAN2, kde je statická IP,GW, DNS.
chtěl bych nastavit mikrotik tak aby fungovaly obě WAN současně, WAN1 z důvodu veřené IP na vnitřní zařízení a WAN2 pro veškerý internetový provoz z LAN. WAN1 bude sloužit pouze k přístupu z internetu na konkrétní zařízení. WAN2 bude sloužit pro uživatele vnitřní LAN pro běžný internet.
WAN1 a směrování na vnitřní zařízení mám již funkční, ale s vypnutím WAN2. navím jak nastavit dvě brány a jak nastavit dělení provozu podle požadavku mězi ně.
Když nastavím odchozí bránu na poskyotovatele WAN2 tak logicky vnější přístup přes WAN 1 přestane fungovat.
díky za typ. Bezimir.