Vyzera, ze v nejakej konfiguracii to stale robi ten flap portov 6-10. Mame jednu taku problemovu, robi to stale. 2 dni dozadu sa to prehralo na 6.49.11 a zacalo to zasa robit. Vsetky porty obsadene vratane SFP, vsetko na 1G. Do problemovych portov 6-10 mame zapojene PBE500, nray, AF24, SIAE Alfo, PBE400. V portoch 1-5 kde neni problem mame SIAE Alfo, PBE500, 2xrocket prism, LBE ACgen2. Nic specialne, kable do 20m. Co citam, ze aj pri vymene za inu 3011 to stale robi tak potom co s tym? CPU na tom mame do 35%...3011ky mame mraky kusov a len toto jedine miesto robi problem.

Podle mého za to můžou konkrétní kusy. Jeden to dělá, druhý ne. I podle procházení internetu se k tomu dá dopátrat. Prostě vyměnit za něco jiného. Ale chápu že 10 port se nahrazuje špatně.

hapi Tak clovek to ma unifikovane, vykonovo to staci, portov dost. Dal by som tam kludne inu 3011 ale kedze nie je jasne ci sa problem vyriesi ani to nebudem skusat. Mam aj 4011ky v sklade ale len verzie s v7 only a tie zas po case mrznu...to tiez nie je riesenie. Jedine tam dat switch a pouzivat iba prvu skupinu portov.

Já jsem vypozorovat, že při použití SFP problémy s flapovaním portu téměř vymizely.

gemb tobě RB4011 zamrzaji? wtf? Pravda, od doby CRS + L3 HW tyhle RB už v síti nemám.

• gemb replied to this.

Mě také zamrzají, s MKv6 je to ok, s MKv7 je to průser.

hapi RB4011 s ros v6 - teda prve co sa predavali a mali aj od vyroby ros v6 - tie funguju bez problemov ale mame ich malo. Nove verzie ktore sa predavaju teraz maju uz z vyroby v7, nejde downgrade na v6, tak tie s v7 su shitky aktualne. To treba pockat do v 7.20 a potom tomu dat zasa sancu. Proste sa ti to zasekne, treba to odpojit z elektriky a potom to par mesiacov zasa bezi.
          miract mne sa tak vidi, ze prave zapojene SFP bude problem, nakolko tato RB ma ako jedina obsadene aj SFP s optickym modulom. Ked sa pozriem na blokovu schemu RB3011 tak ma to logiku, nakolko 1. switch ma 2x 1Gbit linku z CPU avsak 2. switch ma sice 2x 1Gbit ale je tam XOR pri zapojenom SFP. Takze pri aktivnom SFP sa to chova asi inak a nieco tam neni dobre doladene, pretoze vzdy to zhodi vsetky porty naraz...proste ako keby cela linka do toho switchu padne...alebo to mozno samotny SFP modul nejako kazi...

Já dal přívod konektivity z ether6 do SFP a flapování přestalo.

• gemb replied to this.

co zkusit vypnout na switchich cpu flow control?

miract no my mame privod konektu do ether6, zalozny privod je do ether 5, vsetko ostatne je "odvod" prec. Skusim to prehodit nejako inak.

miract Já vypozoroval totéž, jedna RB3011 mi to dělala, ale nebyl čas to řešit. Pak šel do lokality jako přívod Ceragon, přívod se předělal na optiku a problém zmizel.

Cisto tipujem: nemoze to sposobovat mikro-burst pri vyprazdnovani buffera z nejakeho zariadenia po trase?

ja mam zapojene okrem SFP a portu 9 vsetko a nepozoroval som flapovanie
              v RoS 6.49.10
              a porty mas ako bridge ?

gemb A ty nové 4011 nejdou netinstalnout na v6?

RB4011 factory v7 mi mrzly některé občas taky, po nastavení cpu frequency na všech na auto před pár měsíci zatím žádný další freeze.

cerva Tak já už i s auto jeden freezee měl. Naštěstí jsem měl nastavený watchdog, takže pouze 5 minut výpadek místo výjezdu ...

Já mám aktuálně 3x 4011 (1x WiFi, 2x bez), všechny továrně s ROS v6, všude nyní ROS 7.12.1 a se zamrzáním nemám žádný problém. ROS 7 jsem tam začal nahazovat někdy u verze 7.6/7.7.

Jak často asi mrznou? Abych tam raději hodil plánovaný restart na noční hodiny mimo dobu záloh 😃

E: jinak CPU mám všude na 1800 MHz.

📡 Telekomunikace.cz