Zdravím pánové! Řeším problém s výběrem nového SSD pro Gateway. Po cca 6 letech umřel prehistorický Kingston 8GB a nyní když nám brána běží po havárii dočasně na nějakém klasickém HDD, řeším dilema s výběrem SSD. Má se jednat o nasazení 24/7. Hned ze startu jsem zahodil všechny značky jako Adata/Sandisk atd... Jediné co se mi tak nějak zamlouvá je Intel a Samsung. Když Intel tak verzi pro DC a když Samung tak verzi Pro. Zde, ale narážím na problém s výběrem. Máte nějaké praktické zkušenosti? Zde uvádím své pro a proti:
Intel:
+ Uvadí, že je přímo pro datacenter
+ Nasazení - oficiálně uvádí 24/7
- životnost 70 TBW
- 5let záruka
- rychlost čtení zápis 445/135MB/s (je to daleko méně než u Samsung (pro MK dle mě stačí), ale třeba tím dosahují vyšší životnosti, kterou uvádějí...)
-120GB - zde je to ale jedno - MK zabírá málo...
Intel DC S3500 Series 120GB
https://www-ssl.intel.com/content/www/u ... eries.html
Samsung:
+10let záruka
+250GB - zbytečné, ale 120GB už se v Pro nedělá
+ rychlost čtení zápis 550/520MB/s
+ životnost 150 TBW
- Nasazení - zde se 24/7 neuvádí
-je to sice nějaké verze pro s lepšími čipy (MLC), ale neuvádí se přímo pro DC
+ na všech našich firemních PC a NB máme tyto disky (tedy ne Pro, ale EVO) a jsou perfektní a zatím bez poruchy
Samsung SSD 850 PRO 256GB
http://www.samsung.com/semiconductor/mi ... 50pro.html
Dle zvážení výše uvedeného se mi více zamlouvá Samsung (už jen díky záruce 10let), ale pro jistotu píši zde o rady a zkušenosti Vás - dalších odborníku o informaci, jestli i přes poloviční záruku vzít radši Intel CD.
Dále jsem ještě měl nápad dát SSD do řadiče RAID, co máme v serveru HP a nasadit RAID1. Zde bych musel licenci pro MK registrovat ne na SSD, ale na řadič. Měl bych tedy "teoreticky" jistotu při pádu SSD, ale mám problém. Jak se o tom dozvím, že disk umřel a je třeba ho vyměnit, když u serveru nebudu osobně. Do MK žádný soft k RAID z HP nenainstaluju. Nějaké praktické zkušenosti s notifikací RAID? Jak řešité prevenci vy?
Předem děkuji za info!