U nás jsou podomové prodeje čehokoliv zakázané. Ovšem stejně mi jednou za čas zaklepe na dveře O2, které nabízí zásadně VDSL. T-Mobile zase nabízí LTE přes Huawei. Ať tak, či onak... všem těmto prodejcům velmi rád přinesu notebook ke vchodovým dveřím a ukážu jim, že mám 90 Mb/s oběma směry a tím to pro ně končí. Nikterak mě to neomezuje/neobtěžuje, naopak se jim můžu vysmát.
Co se T-Mobile LTE týče, tak jsem viděl pár jejich instalací a zjistil jsem, že ten Huawei instalují většinou lidé se základním vzděláním, kteří nemají ani sebemenší tušení kam to mají nasměrovat. Prostě to dají za okno a vůbec je nezajímá, kde je nejbližší vysílač. Co naopak oceňuji je rychlost připojení, kterou to funguje. U známého jsem naměřil přes 50 Mb/s, což žádný Wi-Fi provider v daném místě nemůže nabídnout. O pár příspěvků zpět jsem slíbil SpeedTest, ale nějak jsem na to zapomněl. :-( (Pardon...) Snad si zítra vzpomenu.
Jako malá ukázka, jak chytří jsou tito technici by mohla postačit krátká komunikace s člověkem, který ve skupině "Bazar v Plzni a okolí" nabízel nejlepší internet ze všech. Doslova ho tam vychvaloval do nebes. Zvídavě jsem mu tedy napsal a samozřejmě byl od T-Mobile. Viz. screen: