whef Ahoj, netušíte jestli bude nějaký nástupce 3011 v malém casu, jako byla 2011 ? Když z té 3011 v menším sešlo ? Nekoumal jsem fora na MK.
ludvik Radši bych volal do Lotyšska. Tam budou vědět víc. Ten board je dost malý. Ho zkus vykuchat a do něčeho zamontovat.
whef Od jistý doby, nerad něco bastlím, No uvidíme s čím soudruzi příjdou, zatím to je poslední dobou velký úlet. Připadá mi, že soudrzuzi narozdíl od UBNT, stále nevědí, co lidi chtěj a co ne.
honzam Jsou v podstatě dvě možnosti. Pokud ti vyhovuje velikost rb2011 (desktop) tak vzít case z tohoto RBčka a dát to něj rb3011. Desky jsou stejně velké, liší se pouze velikostí USB portu což se vejde. Druhá možnost je dvoujádro rb850x2 - https://routerboard.com/RB850Gx2
hol z jinýho soudku. Ono to nemá SFP port zařazenej do switchový grupy? Viděl jsem nějaký obrázky, kde SFP měl být sočástí switch2. Dělám něco blbě nebo to tak nakonec neni?
hapi ale neni do switch grupy. Když neni vložen modul tak se linka k modulu použije k připojení do switche pro 2x větší propustnost mezi switch2 a cpu. Pokud se modul vloží, tak se odpojí jedna linka z cpu od switch2 a připojí se k sfp.
hol jsem rád, že se pěkně shodujete, ale mi to prostě nejde. SFP zasunutej, poslední verze MK a prostě this port cannot suppoted for master or bandwitch control. SFP nemá u sebe žádnou switch skupinu a je to tím pádem poněkud naprdel v porovnání s 2011.
hol Shodují se v tom, že SFP modul není součástí switch čipu. Ajooo, ta hlava. Asi jsem se zdrahal tomu uverit. To je zas provar. Co s tim, bridge bude fungovat? Nemam bridge rad, skoro nikde nemame, tak nevim...
ludvik Mikrotik prostě počítá s tím, že je to WAN, vždy samostatné rozhraní. Hardwarové důvody mě nenapadají ... Bridge samozřejmě funguje, je to jen další interface.
hol Mikrotik prostě počítá s tím, že je to WAN, vždy samostatné rozhraní. Hardwarové důvody mě nenapadají ... Bridge samozřejmě funguje, je to jen další interface. Pocita nepocita u 2011 je to jinak. Tak jsem blbej bud ja nebo oni.
cerva Je to kompromis. Switch čipy v RB3011 jsou dva gigabitové sedmiportové QCA8337. Pět portů eth + dvě linky do CPU. Pokud by měl být SFP port připojen do switch čipu, byly by eth porty jenom 4 nebo linka do CPU jen jedna. V RB2011 je použit gigabitový sedmiportový switch čip AR8327, je do něj zapojeno pět eth portů, jeden SFP a proti RB3011 jen jedna linka do CPU.
SpeedyGT Btw RB3011UiAS-RM krásně pasuje do šáska od RB2011UiAS-IN. Máme to takhle kuchnuté na jednom místě, kde je málo prostoru v bedně a funguje ok. Pokud jde někomu o display, ten de naroubovat taky.