Ahoj, díky za udání správného směru, ale modelově - jak počítač na pobočce zjistí, aby při zadání IP adresy, například 192.168.1.10 - se nezkoušel dosáhnout této IP adresy v síti poskytovatele ale aby šel skrze automaticky přes ten tunel? Tam přeci v routingu kde je distance=0 má přednost před distance=1, takže se tam bude snažit stále připojit ale tunelem nikdy nepůjde...?
to není pravda, distance není podstatná, když ty data vlezou to úplně nové routovací tabulky (ne main ale "práce").... jak jsem psal, řídí se to dle filter rule nebo mangle, počítač to nijak nezjišťuje. Přijde to na router a ten ví že ze zdrojové podsítě pobočky 192.168.22.0/24 to má poslat do jiné routovací tabulky a ta má routu do sítě 192.168.1.0/24 směrovanou do tunelu
Zkoušel jsem nastavení ale z routeru pobočky si stále nedokážu pingnout na jakékoli zařízení v síti centrály, podle mě se to stále snaží pingnout do sítě poskytovatele. Zítra to zkusím z nějakého lokálního počítače, jestli tam nebude nějaká zrada (jako že třeba to z routeru nepingne)...
Čteš vůbec pravidla co tam zadáváš? z routeru si nepingneš, nemáš src adresu 192.168.22.0/24, ale dle routovací tabulky tu 192.168.1.xxx na wa n rozhraní. Musel by jsi definovat routovaci tabulku "prace" a otazkou jak máš nastavené tunely a jejich adresaci