Klidně freeradius, je to konfigurace na 5 minut - nainstalovat, v clients.conf přidat celý rozsah sítě jako radius klienta (aby to s těmi tiky mluvilo) + nějaký komunikační secret. Potom v users vypsat ty uživatele - jméno+heslo v planitextu.
Ovšem připadá mi to poměrně nepraktické - větší část přístupů techniků do jednotek je ve chvíli, kdy něco nefunguje. Pak často nefunguje ani radius. Když technik přijede ke klientovi na poruchu, prakticky nemá šanci se do jednotky dostat.
Ano o tomto problému vím nicméně na síti(klienti) nemame uz nic jineho jak nove mimo jednotky (SXT,DISC,LHG) a pokud technik prijede na servis a jednotka neni ani pripojena k AP tak je to bud zdrojem, kabelem, koncovkama, nebo spadlym FW a nebo rovnou mění a dořeší se to v kancelaŕi. 95% lidí ma u nás jednotky v zápujčce takže zbytečné u nich ztrácet čas... horsi problem vidim spis u spadlého AP kde pokud lehne pripoj nedostane se na nic. Ja ale potrebuju tohle resit spis u tech klientů. Sit si jsem schopen preheslovat po odchodu někoho behem par minut tam jsem smireny s tim ze to pouzivat nebudu a bude stejné heslo pro všechny a kdyžtak po odchodu přehesluji.
Je nejake lepśí řešení ? Rád si nechám poradit. Napriklad nejaky soft kde pár kliknutíma nasypu do 1000MK se stejnym heslem a userem nejake dalsi usery, nebo stavajici edituji, nebo upgradnu atd. ? To by nebylo taky spatné :-) Vím že to umí DUDE ale to máme jen na dohled náš. Narvat do toho 1000 klientů nevim co by to udělalo :-)
Diký moc za popis freeradiusu.