Dobrý den, koupil jsem RB952Ui-5ac2nD-TC nastavil ho přes QuickSet + jsem nastavil DHCP server.
Mikrotik se mi každý den minimálně jednou restaruje - pokud zapnu watchdog vyhazuje to tohle

may/24/2017 20:09:46 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer
may/24/2017 20:45:29 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer
may/25/2017 03:06:42 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer
may/25/2017 23:28:03 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer
may/26/2017 19:47:07 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer
may/27/2017 19:18:28 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer
may/27/2017 19:21:57 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer
may/28/2017 11:52:50 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer

když ho nechám vypnutý router se zasekne a musím ho restartovat ručně.

Mohl by mi prosím někdo poradit jak a kde hledat chybu - co by to nejčastěji mohlo způsobovat?

Mám ho jako domácí router - nic speciálního po něm nechci - jen stabilní síť.

Díky.

No v logu to vypisuje, jako kdyby někdo outer vytáhl ze zásuvky. Zkoušel si vyměnit zdroj?

watchdog timer... chyba ROS jaky pouzivas ?

kdyby to bylo elektricky tak by MK psal jen, router was rebooted without proper shutdown

v6.39.1

děje se to náhodně během dne

s mnohem větší intenzitou pokud se připojím přes winbox nebo webfig k routeru

vyměnil jsem i dráty všechny na cat 6 ale nepomohlo to

Mas tam nastaveny watchdog?

Zkusil bych router vyresetovat do defaultu, možná znova nainstalovat ROS (netinstall), možná chvíli počkat na další verzi ROS jestli nevyjde nějaká oprava. Jinak bych kontaktoval support mikrotiku a/nebo ho vyreklamoval... podle mě to bude hardwarový problém (vadná paměť...) - router se "sekne" ale díky watchdogu se to projeví jen rebootem a jede se dál...

A nebo ten watchdog jednoduse blbne... mozna bych zkusil i jinou verzi ros...

Default a přechod na jinou verzi ROS sem dělal, tak zkusím počkat. Rozhodně je to dost zklamání.

Ja tuhle verzi mk pouzivam a naprosto v pohode... posli suppout.rif na mk...

Dobrý den, koupil jsem RB952Ui-5ac2nD-TC nastavil ho přes QuickSet + jsem nastavil DHCP server.

Mikrotik se mi každý den minimálně jednou restaruje - pokud zapnu watchdog vyhazuje to tohle

may/24/2017 20:09:46 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer

may/24/2017 20:45:29 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer

may/25/2017 03:06:42 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer

may/25/2017 23:28:03 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer

may/26/2017 19:47:07 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer

may/27/2017 19:18:28 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer

may/27/2017 19:21:57 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer

may/28/2017 11:52:50 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer

když ho nechám vypnutý router se zasekne a musím ho restartovat ručně.

Mohl by mi prosím někdo poradit jak a kde hledat chybu - co by to nejčastěji mohlo způsobovat?

Mám ho jako domácí router - nic speciálního po něm nechci - jen stabilní síť.

Díky.

Jestli se ti sekne RB bez nejake priciny, pak se bude jednat o HW watchdog tj. stim RB neco neni v poradku po HW strance, coz muze byt ale i vadny zdroj

Tak udělal sem si z Raspberry Pi náhradní AP - zatím je bohužel stabilnější než slavný mikrotik, kterej obratem dám na reklamaci.

Díky za reakce

kdyz to chipne na watchodg timer tak je nekde chyba v ROS. tezko rict co se v nem kaci, jestli ma problem primo deska, nebo souborvy system. Hlavne nevypinat watchdog jinak se ta deska sekne a musi se restartovat elektricky.

o 8 let později

Zdravim
takto mam nastaveni watdog na mk:

a d
dnes rano sa mi restartoval netmetal a v logu ze restart pre watdog... nechapem ale co pinga kedze tam nie je ziadna ip?
nikdy predtym sa tento problem neobjavil a defaultne to je takto na kazdom mk zapnute som si vsimol... to on si niecoi vnutorne pinga a teda ta doska mala daky error? diki

• k3ny replied to this.

pedro4444 na zadnou adresu nepinga. Kdyz ale system sam do 60 vetrin neodpovi, tak se taky restartuje.

tak to není. Je důležité se zaměřit na oddělovací linky. Jsou to 4 sekce. První je hw watchdog druhá je watchdog na ping a když tam není IP tak je vypnutý. Ty sekce spolu nesouvisí.

hapi cize ked to mam takto bez ip tka som mal HW watchdog reboot?

a teda aj ked by dal prec tu fajku na watchdog timeri tak by sa hw reboot keby nebol dostupny uplatnil a teda bol by restart?

Checkbox funguje pouze pro hw watchdog. Když se zasekne kernel atd.. tak to resetne. Ono se to ale může stát i tak když se nadměrné vytížit flash úložiště které při zápisu vyvolává dlouhé latence a když kernel neodpoví v čas tak se resetne.

IP adresa reaguje na své časovače. Není to na sobě závislé.

hapi
        diki za vysvetlenie cize mozno by nebolo spatne dat tam namiesto 60s dat aspon 120s a tym by aj tie vacsie latencie trocha osetrilo kde to samo o sebe zhodi...

ale inde mame vsade doteraz default 60s a nebol problem cize to vidim zmenit len tam kde ten restart nastane..

📡 Telekomunikace.cz