Zdravim,

potreboval bych upgrade Arista EOS - jakoukoliv vyssi verzi, nez 4.10 ... idealne tu nejnovejsi, ale spokojim se s cimkoliv ostatnim. Arista poskytuje upgrade EOS jen tem, co maji placeny support, ktery je dost drahy. Mel by to byt SWI soubor, ktery je primo ulozeny v pameti switche.

Predem mockrat dekuji.

Máme Aristu okrást za tebe?

No, ja bych to tak zle nevidel. Ten firmware upgrade je v podstate jenom takovej bonus k jejich supportu. Kdyz bych si koupil switch pozdeji, budu tam mit novou verzi. Navic dodavaji zdrojaky EOS zdarma, ale nemaji dokumentaci k tomu, jak to zkompilovat.

Tak jsem sehnal 4.13.5F, ale ta uz je taky dost stara... kdyby mel nekdo jakoukoliv novejsi, uvitam.

Diky.

Někdy si myslím, že nás to čtvrtstoletí naučilo vážit si cizí práce, respektovat jeho vlastnictví. Ale vždy to trvá jen pár dnů ... pak mě někdo vyvede z omylu.

To, že je to součástí supportu znamená, že si tím supportem platíš vývoj. Tvůj přístup je ten, že když už to někdo zaplatil, tak tvoje krádež nezpůsobí žádnou škodu.

A i kdyby nic jiného, je to podmínka výrobce. Koupí jsi se zavázal je dodržovat ...

Prijde mi, ze vubec nectete - maji ZDARMA ke stazeni na webu zdrojaky, ovsem chybi k nim dokumentace. Jinak jsem jim dnes napsal, jestli poskytnou .SWI soubor a oni, ze bohuzel, protoze switch, ktery mam, uz neni podporovany z jejich strany a to i pres to, ze nejnovejsi firmware na nem funguje. Takze to oficialni cestou ani nelze.

Arista zdrojaky jsou zde: https://www.arista.com/en/support/product-documentation/gpl

Kdyz otevrete balicek, je v nem nekolik RPM a par TAR.GZ balicku, ktere neobsahuji zadnou dokumentaci, jak z toho celeho udelat ten .SWI soubor.

To nejsou kompletni zdrojaky, jen splnuji GPL.

Update: Sehnal jsem 4.17.0F, uvitam jakykoliv novejsi.

o rok později

Hello,

Taktiez sa pripajam k poziadavke na novy EOS. Kupil som (jasne eBay) DCS-7050QX-32S, ktory je este supportovany (nie je ani len end of sale) a teda sa posnazim poziadat aristu o poskytnutie novsej verzie... Ale nic od toho necakam.

Este neviem s akym EoSom dojde, ale ak by nahodou niekto mal k dispo 4.18 alebo vyssi, bol by som nadseny ak zasharujete.

Dik.

o rok později

nevím jak je to s bezpečností, ale něco je tady:

http://prov.wolcomm.net/sw/eos/

tak snad to pomůže

R

nevím jak je to s bezpečností, ale něco je tady

tak snad to pomůže

Praha12.com, semeniště zkušených warezáků? :

Praha12.com, semeniště zkušených warezáků? :

Příště k věci, díky.

Příště k věci, díky.

Ale ono to k věci je. EOS je standardní autorské dílo, jehož distribuce a užívání podléhá nějakým pravidlům. Hodláte zde obhajovat distribuci a užívání software bez odpovídající licence? Já měl za to, že po divokých devadesátých letech jsme i v této oblasti již dospěli.

Ale ono to k věci je. EOS je standardní autorské dílo, jehož distribuce a užívání podléhá nějakým pravidlům. Hodláte zde obhajovat distribuci a užívání software bez odpovídající licence? Já měl za to, že po divokých devadesátých letech jsme i v této oblasti již dospěli.

Připadnouli ti má slova jako obhajování licenčního porušování, pak vládneš obdivuhodnou imaginací. Mluvím o pravidle číslo 3 tohoto fóra, viewtopic.php?f=12&t=9226https://ispforum.cz/viewtopic.php?f=12&t=9226

o 2 roky později

📡 Telekomunikace.cz