Zkoušel jsi vyrobit dva oddělené provisioningy dle MAC pro obě karty a napevno jim nastavit i frekvenci? Jedna karta jede na nastavené 2.4 a druhá na 5 Na jednom penzionu to takhle mám, zdálo se mi, že to i fungovalo, ale teď je tam nějak mrtvo, není připojené žádné zařízení na restauraci. Podle logu to ale funguje, v logu vidím:
Jul/08/2017 20:12 memory caps,info 9C:F3:87:XX:YY:ZZ@Restaurace-1 connected
Jul/08/2017 20:12 memory caps,info 9C:F3:87:XX:YY:ZZ@Restaurace-2 disconnected, registred to other interface
a pak je to tam vidět ještě s dalšíma dvěma MAC adresama.
To jsem jeste nedelal. Samozrejme ze me to napadlo, ale to pak postrada podstatu capsmana. Ja jsem chtel vsechno na mac 00.
Protoze jestli mam. VYpisovat vsechny Mac vsech rb co tam jsou tak to si je uz MUzu prakticky nastavit sam. Jedna se oo cca 15ks rb. Alemkdyz nebude zbyti tak to hold udelam. Jenom si pak nejsem jistes zdalinpujde roaming a jedno ssid
Provisionong dle jednotlivých MAC je dobrej taky třeba kvůli tomu, že nastavíš kanály jak potřebuješ, aby se ti APčka mezi sebou netloukli, nebo se netloukli s něčím jiným Já v podstatě používám konfiguraci takovou, kdy mám přednastavené kanály 1,6,11, případně 1,5,9,13 u 2,4GHz, mám tak cfg1, cfg6, cfg11, případně cfg1, cfg5, cfg9, cfg13. Všude je stejné SSID, případně šifrování, k některým AP (dle MAC) mám i 'slave' konfiguraci třeba pro personál v restauraci. Samozřejmě že můžu nechat default na 00 který ale musí být až poslední. Takže když se pak na capsmana přihlásí nové AP, prochází si provisioning od shora dolů a kontroluje, jestli sedí MAC adresa. Když ne, tak pokud existuje poslední default s nulama, použije se ta. 'Roaming' samozřejmě 'funguje'.
Capsman má hodně možností jak ho správně nakonfigurovat, záleží jen na vkusu každého soudruha.