• Právo
  • Nový zákon - info MikroExpo

Ahoj všem vespolek,

včera jsem na MikroExpu docela se zájmem poslouchal ten právní blok přednášek a zejména pana Rejzka. Hodláte nějak využít?

Dát si nějaké spoje na stožár Cetinu, využít jejich HDPE atd, to fakt zní zajímavě.

Nebyly by k dispozici prosím ty přednášky? Pamatovat se to vše nedá.

Díky

• [smazaný]

Vyjimečně zcela náhodou byly všechny přednášky včera nahrávány. pokud získáme souhlas s jejich uveřejněním, pošlu je na YouTube. nenahrával jsem je já, ale jedna zúčastněná společnost.

• [smazaný]

jinak přednášky, poku dmi je vystavovatelé poskytnou, tak se zcela jistě objeví v download sekci www.wifiprofi.cz ke stažení po přihlášení.

Ahoj všem vespolek,

včera jsem na MikroExpu docela se zájmem poslouchal ten právní blok přednášek a zejména pana Rejzka. Hodláte nějak využít?

Dát si nějaké spoje na stožár Cetinu, využít jejich HDPE atd, to fakt zní zajímavě.

Díky

Co Vám bránilo udělat to do teď ?

Ochota jednat a poskytovat informace.

Ochota jednat a poskytovat informace.

Cetin má tyhle informace prakticky veřejně. A s ochotou jednat jsem také nikdy neměl problém. Jediný problém je cena, ale tu tem zákon vůbec neřeší. Mimo obecných floskulí.

Ahoj všem vespolek,

Díky

Za důležitější přínost tohoto zákona bych považoval snížení nákladů na věcná břemena v případech, kdy se výše úhrady vypočítává z plochy věcného břemene, kterou tvoří ochranné pásmo. Zákon o usnadnění výstavby změnil v ZoEK ochranné pásmo z 1,5m na 1m na každou stranu. Pro nás konkrétně se tedy mění z 300 na 200 Kč / bm.

Dalším zpříjemněním je snížení poplatků za vydání Územního rozhodnutí / Územního souhlasu z 20.000/10.000 na 1.000/500 Kč. Odstraní se tendence nacpat do projektu co nejvíce tras či etap (=delší řízení), což ve výsledku povede k urychlení výstavby.

Zní celkem zajímavě, snad to pomůže. Hlavně ať to umožní rychlejší výstavbu optiky.

📡 Telekomunikace.cz