Jde to několika způsoby. Ale základ je i zeptat se protistrany, jak má některé věci nastaveny a držet se toho, co ti doporučí pro daný problém, protože ne všechny možnosti budou korektně chodit proti všemu.
Primárně je pro toto určen BGP MED parametr (když mám víc linek vedoucí do stejného peer AS). Daný prefix/24 propaguješ oběma linkama, na každé v odchozím filtru nastavíš jiný BGP MED a protistrana by ti měla posílat data pro dané IPčka do linky s nižším MED. Další věc je, zda chceš ven do Internetu propagovat ty segmenty samostatně jako 4x /24 a také zda je od tebe partner vezme. Může to blokovat, že chce jen jednu /22 routu, to si musíš domluvit (případně nastavit přes route data v ripe, pokud to generuje automticky z toho). Takže je třeba možnost, že propaguji oběma linkama sumární /22, aby šla do světa, dále to mám i po /24 s MED říkající kterou linkou co má přicházet a navíc k těm /24 routám přilepím komunitu říkající, že tato routa /24 je určena jen pro peera a jeho routery a namá se šířit dál (to si opět musíš vydiskutovat, zda a jaké community stringy případně podporuje).
A nezapomeň se ujistit, jak restriktivní používá source IP filtr. Pokud striktkní a ty budeš propagovat, že segment/24 má chodit k tobě přes linku A a náhodou paket se zdrojovou IP z toho segmentu pošleš přes linku B (v době funkčnosti linky A), ta ti ho může dropnout, z toho je řada veselých situací a je dobré vědět, jak to protistran dělá, přípdně si domluvit loose routing (akceptuj moje IPčka jakoukoliv živou linkou).