Zdravím,
taky si myslím, že tudy cesta nevede. Ne že bych úplně zavrhoval možnost úměrnosti mezifrekvence na vstupním signálu. V jiných zařízeních to tak historicky funguje. Spíše proto, že i kdyby to fungovalo, byla by to asi pomůcka jen pro zaměření, v provozu bychom si z gauče asi skutečný signál nezměřili. Ledaže by někdo vyvinul jednoduchý a levný modul pro zástavbu a komunikaci, čemuž moc nevěřím. Zatím postupu brání info o komunikaci na koaxu, která by měla být v okolí 1,3 GHz. Já jsem tam nic nenašel, což ovšem neznamená, že jsem hledal správně. Pan kolega Šťourač o tom ví pravděpodobně víc, ten o tom informoval, ale zatím se k tomu nevyjádřil.
PCI kartičky 60G běžně existují, cena samotné kartičky je pár dolarů. To tedy nebude určitě důvod, proč to Sergej takto navrhl. Viděl bych to tak, že jeho současné řešení je levné, funguje dobře a pro ty úhly antén ta hrozná indikace nijak neomezuje použití. A cena je příjemná.
Mimochodem, rád bych ocenil to provedení Wapky. Je provedené čistě, elegantně, vše mu lícuje, nastavení jednoduché. Někdo si s tím musel vyhrát. Přesto všechno bych se přikláněl k variantě pouze PTP. Pokud bude pásmo povolené, bude to za chvíli vypadat tak, jak teď v 5G.
mpcz, 24.jan.2018