Zdravím,
začínají se tu objevovat hodně složité teorie a spousta cizích slov. Těžko se to ověřuje, musíme těm vědcům věřit. Každopádně co jsem ověřil je, že to středové řešení umístění "dipólu" je konstrukčně nejjednodušší. Zastínění plochy je okolo 2 procent, což je zanedbatelné. Nezanedbatelnou výhodou je i to, že osazení do zobrazeného výtisku lze provést bez jakýchkoliv dalších kablíků, (které je navíc dost problematické sehnat), lze použít ty původní, bez úprav. Koneckonců, něco mi říká, že konečné řešení originální LHG60 se bude odehrávat v tomto nebo velmi podobném duchu.
Klidně bych vyzkoušel i umístění do ofsetky, mám jich vyhozených dost, ale zatím nevidím jeden jediný důvod, spíše naopak. Tak jsem docela zvědav, jestli vznikne nějaké použitelné řešení.
2 paraboly 50 se spojí na 1.235m na plnou rychlost, počasí bylo normální, nepršelo. Po nasazení radomu se signál nijak nezměnil. Použil jsem radom, který jsem měl ve skladě, pravděpodobně z nějaké 5ky nebo 10ky, materiál neznámý. Tady je ovšem třeba říci, že i v tomto případě dost chybí to decibelové měření. Je docela možné, že nějaký decibel ubyl, ale to bohužel na tomto měřiči nepoznáme.
Zajímaly by mě zkušenosti se směrováním těchto homemade parabol. V zajetí teorií jsem předpokládal dramaticky ostré úhly, což se mi nějak moc nepotvrdilo.
mpcz, 30.jan.2018