OK, to jsou užitečné informace. Jen pro ty méně chápavé - nešlo by to (pokud je to samozřejmě známo) trošku zpodrobnit? Jakého modelu a SW se to týká? To jsou údaje myšlené v horizontální rovině? Ty úhly jsou od osy nebo 2x od osy? To jsou úhly předpokládané SW nebo změřené? A pro jaký pokles? Ta osa se hýbe pouze v horizontální rovině? Ví někdo, proč nelze paprsek nastavit do osy, což by jsme samozřejmě chtěli? Dá se předpokládat, že pokud je vychýlení od osy malé, lze je kompenzovat "kloubem" s krmítkem? Dá se předpokládat, ze LHG má možnost paprsku v ose? Jaké je implicitní nastavení osy vyzařovacího úhlu a úhel vyzařování? A ta zásadní otázka - k čemu je tento cirkus s odklonem paprsku vůbec dobrý??? (Hapi promiň). mpcz, 1.may.2018

Na čem jedeš?

Jakého modelu? kolik jich je na trhu? Kolik s anténou, která by mohla mít takové úhly ?

Jakého SW? - kolik je k dispozici FW kde je možné zobrazit/nastavit tx-sector?

v horizontální rovině? samozřejmě v horizontální i vertikální, vždyť v tabulkách je zcela jasně napsáno doleva/doprava nahoru/dolů

Ty úhly jsou od osy nebo 2x od osy? proč by měly být 2x od osy? Pokud někdo napíše 19° left tak je snad jasném že to je 19° od přímého směru

To jsou úhly předpokládané SW nebo změřené? pochybuju, že má někdo rozumně dostupnou techniku na takové měření. Kdyby jsi sledoval vývoj a udržel myšlenku tak z mikrotiku šla zpráva (asi na MUMu) že zkalibrovali anténní pole - tudíž toto jsou výsledky kalibrace.

Děkuji za odpověď,

- no to nevím, právě proto se ptám, viděl jsem už několik HW modifikací WAP i LHG

- no to nevím, právě proto se ptám, za týden, měsíc, až to někdo bude číst, už jich třeba bude povícero

- ty úhly jsou myšleny jako úhel vyzařování, doposud se mluvilo u WAP o cca 60 st. v ose. Nemyslím si, že je to z popisu zcela jasné (ani po tomto školení).

mpcz, 1.may.2018

No LHG má zcela jiné parametry TX-sectorů a patrně i úhlů vyzařování, jinak by to s tou síťovkou nemohlo tak relativně dobře chodit. Zdá se, že pro instalaci wapky60g do paraboly bude třeba dát FW z LHG,ale to je právě ta věc, která nebude zveřejněna dřív, než bude LHG60g dostupné na trhu, pokud bude FW přenosný,že...

hlavne tam bude urcite jine pole v zarici :-)

hlavne tam bude urcite jine pole v zarici :-)

. ..no to prave vubec nemusi, psal jsem to uz drive, podle mne udelaji pouze modifikaci toho beamformingu (mj. jiny krok, ktery bude pocitat s odrazem v parabole), coz lze udelat fazove bez jakychkoliv zasahu do hw

tady je tabulka tx-sector, pokud by to nekoho zajimalo.

vypada to, ze umi 3.8, 11,4, 19 a 26.6 stupnu v kazdem smeru. primy smer nejde nastavit.

co nastavit jde jsou sektory s co nejmensim vychylenim - tj. 27,28,35,36 - ktere by asi bylo

dobre pouzit pri zamerovani se smerovou antenou.

...

je to z wap60g, ne z lhg60g. ale zkusim se podivat i na lhg, jestli je to stejne..

Vsimli jste si noveho news? :-)

jasně ale furt je to jinde než metrolinq :)

to ano, ignite je profi ... mk je detske radio, tedy stale wifi

no kdyz jsem v ignite videl ten 60G zaric na USB3.0 dongelu tak jsem moc pocit o tom ze je to profi nemel.

Ignite je profi? Uznávám, že to není úplně "blbá wifina", ale s tím USB donglem uvnitř?

každopádně šásko je víc profi jak u LHG a to samé držák

Možná je to do značné míry věc psychologie, že co je několikanásobně dražší, to je i mnohem lepší. Viz pocity z Apple. Osobně si myslím, že ta cena Metra půjde velice rychle dolů, jakmile Sergej vychrlí tisíce LHGG-ček. mpcz, 2.may.2018

mpcz - apple mam a nemyslim si, ze by slo jen o pocit, andro-ide jsem mel nespocet a takovy shit svet nevidel :-D iphone 5S a 6S naprosto ok, cokoli je treba tak umi .. nepada, nemusim vypinat ... proste jede .. stejne tak tablety ..

ale to bylo jen odbocka, zpet k 60Ghz, za me ignite je fakt nekde jinde jak preladena wifina :-)

až si za cenu apple koupíš androida tak budeš mluvit jinak. Lidi si androida kupujou za pár tisíc a ty telefony už nejedou hardwarově dobře. Když půjdeš po vlajkových telefonech od samsungu, nebudeš mít problém.

To samí platí i u toho Ignite i když to profi teda taky neni a určitě to pojede taky na 802.11ad. Neni to nějaká velká firma na to aby si napsala vlastní HD PTMP protokol.

prave ze jsem mel android za cenu apple a proto jsem byl zklaman ...

kdo má apple, tak ten pocit nikdy nemá :) :) Je to součástí propracovaného marketingu, kdy se z chyb udělají výhody, často až abusrdní. A majitelé to z mně neznámého důvodu žerou. Apple vás sleduje - všude je to vážný problém, ale applista řekne, že je to dobře a hned z několika důvodů. Není winbox pro jabko? To je taky dobře, protože stejně je ta aplikace blbá a neumí 60Ghz a padá. Aspon si můžu otevřít ntb a udělat to pořádně :). Nemůžu se ti dovolat. To je proto, že máš android. Nemůžu se ti dovolat z applu. Za to může operátor. Nechceš to zkusit resnout, jsi nedostupnej už půl dne, ale sms ti chodí. Nechci, u mě chyba bejt nemůže, mám apple :). Ok, tak já ti zavolám ráno, to už to půjde (vypíná to na noc) :-). Tys to zas nevyfotil? Ne, mám plnou paměť. Tak si tam dej jinou větší SD kartičku. Takovej hnus bych si do founu nikdy nedal (i kdyby to šlo). Proč ne? Pomalý, drahý, nekvalitní atp...

Osobně mám pocit, že dobrý výrobky už nejsou. Jsou jen špatný a ještě horší. A cena se dělá podle toho, kolik jsou lidi ochotný platit, ne podle kvality.

Sorry za offtopic.

to HOL: Taky si to myslím. Je to taky napůl věc snobismu. Většina lidí, samozřejmě ne všichni, co mají Apple, neumí víc, než telefon pustit. Musí mít Appple, jinak nic neznamenají, že. To jsou ovšem věci pocitové, o tom by se mohla vést dlouhá diskuse, něco jak ta Janžurová s těmi závěsy, jsou li zelené nebo zelenkavé a nikam to nepovede. Co mě ale vytočilo, je přesně to, co říká kolega HOL. Z chyb se udělají marketingem výhody, to dnes samozřejmě oni umí. Co mě odpudilo, je např. instalace tiskáren u EET, což je porod, ne-li někdy nemožné. Na Androidu to šlo jak po másle. Další věc je nahrávání hovorů. Někdy si člověk potřebuje hovor nahrát, aby si nemusel dělat poznámky. APPLE - to nejde, výmluva je připravena. Aplikací pro Android je nepřeberné množství, pro APPLE nachystané pouze výmluvy, proč to nejde. A samozřejmě spousta dalších ne/výhod doprovázených vysokou cenou. No a těch Androidů máme taky hafo, pokud vybereš osvědčenou značku, žádné takové necnosti zde popisované se nekonají.

Jinak - APPLE mám, dostal jsem ho zadarmo od syna "z donucení". Dnes už bych se ho rád zbavil - a mimochodem, i syn už přešel na jinou značku. mpcz, 2.may.2018

📡 Telekomunikace.cz