v konzoli je možnost TX-power s nabídkou 1-15

Ted jen jestli funguje mam to na stole

v konzoli je možnost TX-power s nabídkou 1-15

Ted jen jestli funguje mam to na stole

Version: 6.43rc19: Tx power above >8 doesnt work on distance 1421 meters, it does not bring any better results, just the opposite... Also ACK is static so more than 1600 meters is not available to reach. Maybe in version 6.43rc32 all works fine just like Normis promised, at now we have not tested yet

Má někdo vysvětlení parametru tx-sector. Range má 0-63 ale v monitoru mi ukazuje rx-sector i větší hodnoty (nastavené na obou stranách na auto)

tx-power 1-15 pak znamená logicky čím víc tím lépe? Chtělo by to nějakej popis.

tx-sector-info - ty stupně ukazují co?

Dále jsem nenašel směrovost antény u LHG 60...

díky :-)

Jinak pokud by to někoho zajímalo, LHG60 verze 6.43r32, vše na auto, frekvence na 64800, vzdálenost 1765m, normální počasí, TCP 420 Mbit v jednom směru. Ladeno od oka :-)

no to neni moc kladný když jedeš na jaký? předposlední modulaci? takže až přijde mlžnej opar tak budeš dělat co? Sakra, trochu s rozumem. Pak se neni čemu divit když přijde zákazník a ptá se jestli mu pojede ta rychlost i když prší...

Tak tohle je spíš teoreticky kolik to dá, reálně tohle postaví jen magor. Chtělo by to aby se dala podřadit modulace, protože tlačit všude 1Gbit fakt nepotřebuju na takovýmhle spoji, reálně počítám tak 100-200Mbit max.

Jinak pokud by to někoho zajímalo, LHG60 verze 6.43r32, vše na auto, frekvence na 64800, vzdálenost 1765m, normální počasí, TCP 420 Mbit v jednom směru. Ladeno od oka :-)

to si skusal btestom?

Docela nechápu, že se někdo moří udělat spoj s LHG na 1,6km, nastavovat ho fušerácky "od oka" - co to je za postup?? a pak tady uvádět nicneříkající TCP propustnost nijak nespecifikovanou. Ten spoj má "monitor", který vypisuje přesné údaje, stačí je skopírovat a prsknout sem..

Asi nám tím chtěl říct, že má oko jako sokol ;-) Jen ještě neví, že mu to při menším děštíku padne . . .

Moje řeč... Na jakou vzdálenost tento spoj postavit aby se nerospadl nikdy nebo jenom max. párkrát do roka, když příjde totální mordor v dané oblasti?

Tak tohle je spíš teoreticky kolik to dá, reálně tohle postaví jen magor. Chtělo by to aby se dala podřadit modulace, protože tlačit všude 1Gbit fakt nepotřebuju na takovýmhle spoji, reálně počítám tak 100-200Mbit max.

No, stavět spoj s LHG 60g hračkami na větší vzdálenosti než asi 1km bude v našich končinách stejně odvaha. Chvíli to sic vydrží, ale pak přijde nějaká ulicha nebo sněhová nadílka a pokd spoj nebude mít zálohu, tak stejně padne. Ti chytří zde, už asi ví, jak na to a ti ostatní se budou s českým (a polským) amatérismem zde chlubit, že to jede od oka i na 2km...ano, dočasu.

nepřeháněj, 80GHz lidi taky staví a bude to padat úplně stejně. Rozdíl je jenom v tom že 80GHz má aspoň takovej výkon že už za hezkýho počasí nejede s podřazenou rychlostí.

Pred par mesiacmi sa tu bavilo o par sto metroch...teraz sa bavime uz v kilometroch preco nie. 80Ghz na 2km ktora ma slaby vykon tiez spadne.

No, stavět spoj s LHG 60g hračkami na větší vzdálenosti než asi 1km bude v našich končinách stejně odvaha. Chvíli to sic vydrží, ale pak přijde nějaká ulicha nebo sněhová nadílka a pokd spoj nebude mít zálohu, tak stejně padne. Ti chytří zde, už asi ví, jak na to a ti ostatní se budou s českým (a polským) amatérismem zde chlubit, že to jede od oka i na 2km...ano, dočasu.

no s tim se da jen souhlasit....chapu ze zde neni levna alternative ke spojum 80G a pripadne licenc. pasmum, ale osobne neocekavam, ze by to melo byt bez zalohy na delsi skoky nez do 1km v realu, otazka jak udelat zalohu 1Gbitu, na km (v zarusene 5G :))), a 10-kou to bude nouzovka apod.. proste to je SRD....vzhledem k vlastnostem toho pasma...a neni to nezarusitelny (kvalita anten LHG60 asi nebude tip-top CLASS2-3) a taky to vlastne CTU nechce furt povolit, anrozdil od zbytku EU....protoze my zde mame jiste lobby-skupiny, ktere i to nepreji.... .)

Omlouvám se, očekával jsem zde více moudrosti :-)

"předposlední modulaci" - pokud je mi známo modulace si MK řídí automaticky, resp. pokud se tak dá nazvat výstup phy-rate v monitoru

"to si skusal btestom?" - ano, znáš lepší možnost rychlého testu spoje? To že výsledek je ve skutečnosti nereálný je stejný fakt jako hrubě odhadnuté údaje v monitoru, oboje je jen pro obecnou orientaci kdy prostě lepší výsledek znamená lepší výsledek

"Docela nechápu, že se někdo moří udělat spoj s LHG na 1,6km, nastavovat ho fušerácky "od oka"" - tím jsem chtěl těm bystřeším naznačit, že i na 1,8km což je hraniční vzdálenost lze spoj realizovat velmi snadno, lehce a stabilně

"Chvíli to sic vydrží, ale pak přijde nějaká ulicha nebo sněhová nadílka a pokud spoj nebude mít zálohu" - záloha je snad dnes již naprostá samozřejmost a netřeba to nijak komentovat. Co to udělá v zimě nikdo neví, není k tomu žádná specifikace ani reálné měření.

Kažopdáně situace je taková, že nikdo nic neví. I tu na fóru všichni vaří z vody. Neexistuje žádný pořádný datasheet, specifikace, popis a vše se navíc dolaďuje za pochodu. Vysvětlení těch parametrů se zde nedočkám.

Nicméně jsem zde jediný kdo vám nabídl reálnou zkušenost s LHG60, dělejte si s tím co chcete.

Tak teďka jsem se urazil, již 3 měsíce tady dávám report a pán je tady jediný ...

LHG60 nasadene na cca 400m, ROS 6.42.4, tu su vystupy:

1. strana:

> /interface w60g monitor 0

connected: yes

frequency: 58320

remote-address: XYZ

mcs: 8

phy-rate: 2.3Gbps

signal: 70

rssi: -64

tx-sector: 58

tx-sector-info: left 0.6 degrees, up 1.4 degrees

rx-sector: 96

2. strana:

> /interface w60g monitor 0

connected: yes

frequency: 58320

remote-address: XZY

mcs: 8

phy-rate: 2.3Gbps

signal: 95

rssi: -53

tx-sector: 45

tx-sector-info: right 0.6 degrees, up 0.6 degrees

rx-sector: 96

Pri zatazi ale signal aj MCS skacu ako splasene kone... viac ako 330M down / 500M up (pripojene na 1G symetricku linku) som z toho nedostal - merane cez speedtest.net

Ten signal na tu vzdalenost je spatnej. Ja mam na 830m signal - 50.

signal sa ale po zatazi meni... po 5 minutach bol na jednej strane 95 na druhej 80...

ci si mal na mysli RSSI?

Samozrejme ze rssi. Ten se v zatezi nemeni. Jen to reaguje rychleji co mam vyzkouseno.

📡 Telekomunikace.cz