Dneska som ladil druhu stranu, z povodnych -50 / -63 mam -59/-59 s tym, ze station strana je smerovana na CENTER. Ak som to dal mimo center, teda nejake stupne +- tak najlepsi vysledok bolo -57 a opacna strana -54. Co je potom dobre? Center je realne to, ze antena pozera asi tak o 5 stupnov mimo dany objekt odkial prichadza signal.

<--- ia0 -->center.png<--- ia0 -->

jak víš že ukazuje fyzicky o 5° mimo?

jak víš že ukazuje fyzicky o 5° mimo?

Postavis sa za antenu a vidis nie...proste uplne mimo barak, ani to tam nepozera. Mozno to neni 5 stupnov mozno su to 4 to neviem ale nekuka to tam

Prepocital som to podla mapy a mapa hovori, ze su to 3 stupne.

necekate za ty penize kvalitni antenu s jasnym smerem ?

Ale to vyosenie nieje kvalitou anteny ale prave beamformingom v spojeni s ATPC. Ignite je tiez len bastel...kedze to tak vyrazne zlacnili tak je to bastel...len stal proste viac. MK je bastel o ktorom vieme odzaciatku.

Je to důsledek silně zastíněného středu paraboly LHG a stále ještě nevhodného vyzařovacího diagramu arraye. Strčte ozařovač do offsetové paraboly, to tvrdím již měsíce, a uvidíte ten rozdíl.

MCS 6 na 950m je docela bída. Co je špatně?

Skace to, jedna aj druha strana. Strana slave, teda station je horsia o nieco. Signal na AP strane je 80-90% sem tam spadne na 55%. Signal na station strane je 60-80% sem tam 2x spadol na 50%. MCS rate na AP je pomerne stabilne ked to porovnam zo station. Problem bude asi stale to smerovanie, nasmerovat to na center pravdepodobne nestaci a bude treba to nastelovat len na najlepsi signal.

mcs rate ap.png

Nestudujte pořád MCS a jiné v reálném provozu. WAP i LHG60g mají tendenci "se šetřit" v případě, že reálný datový tok je velmi slabý. Podstatné jsou parametry za téměř plného (aspoň 500Mbps) zatížení OBĚMA směry.

to se mi uplne nezda.Dokud to mame jako ptp, tak se mcs ani nehne, stabilne 8 treba tyden. Na ptmp co mame kratce jeden na test to lita az k 1 a jsou tam i mikrovypadky 4-5sec nekolikrat denne. Je to wap-wap 80m a lhg 380m.

Skace to, jedna aj druha strana. Strana slave, teda station je horsia o nieco. Signal na AP strane je 80-90% sem tam spadne na 55%. Signal na station strane je 60-80% sem tam 2x spadol na 50%. MCS rate na AP je pomerne stabilne ked to porovnam zo station. Problem bude asi stale to smerovanie, nasmerovat to na center pravdepodobne nestaci a bude treba to nastelovat len na najlepsi signal.

mcs rate ap.pngmcs rate ap.png

prosim ta to mas grafy zo zabbixu aelbo z dude?

ina mi pre porovmnanie na 1 km mam -53 ale ladit najlepsie veru podla signalu pretoze to co ukazuje to som si vsimol antena sa ani prd nehybe a za den sa tie hodnoty nasmerovania dokazu same od seba zmenit a presne mal center a horsi signal ako ked ukazovalo ze to mam zle namierene

anteny su beamforming a na zaklade vysielania vyratavaju uhly kde to treba dosmerovat. Mikrotik mal v plane stelovanie aj podla blikajucich lediek - doprava, dolava, hore, dolu...skusal to niekto takto?

Smerovanie podla lediek funguje ale antena sa pyta na stred, teda center. Ak mas dosmerovane na center tak ledky uz nesvietia. Ak mas pritocit dakde, tak ti blika dany smer.

No, dneska sa to par krat odpojilo na WLAN. MCS rate zacal skakat este viac, signal sa dosteloval samovolne Proste nechapem. Nastelovane to bolo na center a -59/-59. Teraz som to pozeral, center uz nieje ale 1stupen up a 0.6left. Signal -57/-52. Prehodil som to na freq 62GHz. Zase sa prepocital signal, do inych sektorov. Kapacita drzi na 2.3Gbps a signal -60/-54.

Tam kde to zacina byt najviac rozhadzane zacalo prsat, take silnejsie prsanie. Doprsalo ale mcsko stale behalo, potom preladene a odvtedy to drzi pekne.

<--- ia0 -->mcs rate nove.png<--- ia0 -->

Co znamená odpojilo? Odpojilo a bylo delší dobu odpojene a nebo se to hned připojilo? V čem byl tedy dle vás hlavní problém? V dosměrování a nebo je to už velká vzdálenost?

No, dneska sa to par krat odpojilo na WLAN. MCS rate zacal skakat este viac, signal sa dosteloval samovolne Proste nechapem. Nastelovane to bolo na center a -59/-59. Teraz som to pozeral, center uz nieje ale 1stupen up a 0.6left. Signal -57/-52. Prehodil som to na freq 62GHz. Zase sa prepocital signal, do inych sektorov. Kapacita drzi na 2.3Gbps a signal -60/-54.

Tam kde to zacina byt najviac rozhadzane zacalo prsat, take silnejsie prsanie. Doprsalo ale mcsko stale behalo, potom preladene a odvtedy to drzi pekne.

mcs rate nove.png

<--- ia0 -->60g prednaska.jpg<--- ia0 -->

toliko k pouzivani 60 g u nas , vcera uherske hradiste

To máš sice pravdu ale, trab se to MK podaří nějako pořešit. Myslim si že pokud by stala licence 3000 rocne plus 5000 zarizovacny tak spousta lidi do toho jako P2P půjde .

To urcite ale vsechny ostatni reseni jsou zatim naprd a jak tam zaznelo jen staci aby si nekoho nakrkl a on to rekl ctu a mas pru.... jak vrata . Osobne to advam ze strechy dolu ....

Osobne se mi prilis nezda ten poplatek 3tis/rok za licenci.

Mate tuseni pro jak siroky kanal a vykon to bylo spocitane?

K.

to je dobrej strašák :-D

📡 Telekomunikace.cz