Ahoj všem, prosím o radu,
vím, že o DFS už tady toho bylo mraky, něco jsem pročetl, ale nejsem z toho o moc moudřejší.
K problému:
Z jedné vesnice (jednoho místa) střílíme do dalších dvou. Ještě před pár dny, protože nemáme moc peněz, jsme tyto spoje realizovali LHG - LHG a propustnost byla kolem 35 mbps. Dostal jsem skvělý nápad a koupil LHG XL, že všechny standard LHG vyměníme aspoň za tohle. Po výměně prvního LHG (AP) za XL se do jedné vsi zvýšila propustnost na cca 60 mbps (stejné nastavení) na 7km. Byl jsem happy, tak jsme vyměnili i druhé XL do druhé vsi. Absolutně jsem na něm nemohl nic doladit, pak jsem si všiml, že ROS je už 6.39.1 kde nejde vypnout DFS. Ať ladím jakoukoliv frekvenci, vždy mi to skočilo na 5755, což shodou okolností skočilo i na první XL hned 2 metry vedle (jen jsem si toho původně nevšiml), takže obě XL jedou na stejné frekvenci i když jsou o 90° od sebe. Zkoušel jsem dát i scan list 5500 - 5700, ale antény si jedou stejně podle toho, jak DFS uzná za vhodné. Na každé frekvenci, co zadám, je hned radar detect a spoj prostě nejde vyladit.
Jestli někdo dočetl až sem, dokáže mi poradit, jak mám tohle vyřešit? Downgrade na 6.36.X samozřejmě už nejde. Upgrade na nejnovější jsem zkoušel. Prostředí je relativně nezarušené.
Díky.