Nevim co jsi měl ale teď jsem tu měl Xeon E3v5 tedy něco co má plnou podporu VT-x včetně VT-d, SR-IOV atd.., pokusně jsem si tam dal vmware ESXI a do toho mikrotik CHR a neviděl sem absolutně žádný rozdíl. Podmínka je kvalitní intel ethernety. Jako bonus je možnost využívat fastpath a fasttrack což normálně na x86 nejde. Dost pochybuju že by vmware vyhnilo na obsluze ethernetu. Má plnou podporu všech možných featur pro odlehčení io zátěže co se eth týče. Ono ostatně se stačí podívat na mk forum kolik lidí tam má CHR ve virtuálu a kolik tam přes to tlačí. Podmínka je prostě pořádný eth karty což platí i pro normální x86 instalaci a pak taky vmxnet3 nastaveno u virtualu což právě Mikrotik CHR podporuje.
Nějak nevidim rozdíl mezi 500Mbit routerem a serverem na kterym jede 500Mbit trafik. Ono ta virtualizace řeší i neduhy mikrotiku, třeba slabou podporu nových eth karet což zase řeší vmware.
Otázka taky je kolik těch firem je protože nákup silnějšího hw a jeho složitost určitě přesahne nákup řekněme 10x RB3011 nebo 20x RB750Gr3 což se hravě vyrovná i spotřebou. Navíc solo stroje neskapou všechny na jednou a nestarám se jestli jsem zrovna nastavil správný pravidlo pro správnou firmu.
Ve vmware to provozovat nechci, rád bych něco s paravirtualizací - i kdyby to neměl být mikrotik (zkoušel jsem třeba pfSense...)
a tohle je jako co za hlášku? vmware neni paravirtualizace?